ABD’de Finans Piyasalarının Kapalı Olmasıyla Bitcoin Balinaları Hareketlendi!

2 years ago 92

ABD'de finans piyasalarının Bağımsızlık Günü'nden dolayı tatil olduğu günde, en büyük kripto para Bitcoin yeşile büründü. BTC'nin 19 bin 813 dolara kadar çıktığı günde kripto para analitik şirketi Santiment, birbirinden ilginç zincir üstü (on-chain) veriler paylaştı.

Long Pozisyon Sayısı Artıyor

Son verilere göre 4 Temmuz'da borsalardaki Bitcoin (BTC) long pozisyon sayısında büyük bir artış kaydedildi. Bu sinyal, geleneksel olarak ayıların boğalar karşısında zemin kaybettiklerinin bir uyarısı olarak kabul edilir. Çok sayıda long pozisyonun oluşmasının bir sonucu olarak, kalıcı BTC vadeli işlemlerinin ortalama fonlama oranı son birkaç gün içinde katlandı ve şu anda yüzde 0,0033 seviyesinde bulunuyor.

Altcoin'lerde Bitcoin'e benzer bir büyük hareketlilik gözlemlenmezken, artan ilgi ve buna karşılık gelen alım hareketliliğinin büyük ölçüde yalnızca en büyük kripto parada gözlemleniyor.

Akıllı Para "Sessiz" ve "Dikkatli" Hareket Ediyor

Santiment tarafından paylaşılan bir başka dikkat çekici veri, Bitcoin balinalarının en büyük satın alımlarının son derece küçük fiyat hareketlerinin ardından, yani kelimenin tam anlamıyla fiyatın 100-200 dolar yukarı doğru gerçekleştiği anlarda yapmaları. Bu da fiyatların oldukça küçük oranlarda hareket etmesine neden oluyor. Bununla birlikte, 100 bin doları aşan veya 1 milyon doları aşan işlemlerdeki her ani yükselişten sonra Bitcoin fiyatının sürekli olarak düştüğü görülüyor.

Yatırımcıların kripto para piyasalarındaki iyimserliği ABD'de finans piyasalarının Bağımsızlık Günün'nden doalyı tatil olmasından ve bunun doğrudan bir sonucu olarak hacimlerin düşük olmasından kaynaklanıyor. Bu sebeple şu andaki fiyat hareketlerinin aldatıcı olabileceği gerçeği gözardı edilmemeli.

Bitcoin'in mevcut konumu, bir yandan tam olarak balinaların yaptığı alım yapmak için çok cazip görünüyor. Ancak, teslim (kapitülasyon) olma/birikim aşamasına yeni girildiğini unutmamak gerekiyor. Ayrıca, kripto para piyasalarının bu seviyelerden beklenmedik yüzde 10'luk bir düşüş yapması veya aynı balinaların long pozisyonlarını kapatması da sürpriz olmayacaktır.

Read Entire Article