ABD’den Çarpıcı Kripto Para Raporu: ”Her Şey Çok Güzel Olacak”

2 years ago 101

 Kripto para karşıtlığının zirveye ulaştığı bir dönemde, ABD'den gelen kritik bir rapor sektörün geleceğine dair somut ipuçları veriyor.

Hedge Fonları, Kripto Para Yatırımlarını Artırıyor

Yeni bir araştırmaya göre, geleneksel hedge fonları, kripto para yatırımlarını yavaş yavaş artırıyor. Ancak hedge fonları, piyasa olgunlaşmaya devam ettikçe ve mevcut düşüş eğilimini de göz önünde bulundurarak risklerini sınırlı tutuyor. Bu araştırma, ABD'nin önde gelen muhasebe firmasından biri olan PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yapıldı. Rapora göre 2022'de, ankete katılan geleneksel hedge fonlarının yaklaşık üçte birinin halihazırda Bitcoin (BTC) gibi kripto paralara yatırım yaptığı bildirildi. Kripto paralara yatırımyapan hedge fonlarının %57'si, yönetim altındaki toplam varlıklarının %1'inden daha azını Bitcoin ve altcoinlere tahsis etti. Halihazırda yatırım yapan firmaların üçte ikisi, 2022'nin sonuna kadar yatırımlarını artırmayı planlıyor.

 Ankete katılanlar, kripto paralara yatırımın önündeki en büyük engelin “regülasyon  ve vergi belirsizliği” olduğunu ifade ettiler. Hedge fonları, küresel çapta bir düzenlemenin ve varlık sınıfının nasıl yönetileceğine dair net bir ortamın olmaması konusunda endişelidir. 2022'nin ilk çeyreğinde gerçekleştirilen ankete toplam 89 hedge fonu dahil edildi. Hedge fonları ve diğer geleneksel varlık yöneticileri,  yatırım yapmaya karar vermek  için kripto para sektöründeki gelişmeleri izliyorlar. Birkaç hedge fonu kripto paralara yönelik departmanlar kurup bu alana yatırım yapmaya başlarken, firmaların çoğu sektör dışında kalmaya devam ediyor. İlginç bir şekilde, 2021'de yapılan ve 100 hedge fonunu kapsayan bir araştırma, yöneticilerin beş yıl içinde kripto paralara sermayelerinin %10,6'sını ayırmayı beklediğini ortaya koydu.

CoinShares: Kurumsal Yatırım İvme Kazandı

Kripto paralar 2022'nin büyük bölümünde uzun bir ayı piyasasında olmasına rağmen, kurumsal yatırımcılar, dipten satın alıyor gibi görünüyor. CoinShares'e göre, borsada işlem gören fonlar ve Grayscale'in GBTC ürünü gibi Bitcoin yatırım ürünlerine girişler, geçen hafta 126 milyon dolar arttı. Bitcoin yatırım fonları, bu yıl  500 milyon doların üzerinde net giriş ekledi.

Geleneksel hedge fonlarının ilgisi, federal rezerv'in faiz artırımı, enflasyon, yüksek yakıt fiyatları ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın neden olduğu makroekonomik kriz ve mevcut ayı piyasasına rağmen yükseliş kaydetti. Mevcut ekonomik ortam nedeniyle, 10 aydan daha kısa bir süre önce tüm zamanların en yüksek seviyesinde işlem gören Bitcoin 30.000 dolarlık fiyat bölgesini korumak için mücadele ediyor.

Read Entire Article