ABD’den Geçmişe Dönük Vergi Uygulaması! Kripto Paralara Yeni Hamle!

2 years ago 99

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), devlet aidatlarını ödemeyen kripto para yatırımcılarını bulmak için federal vergi tahsildarlarıyla birlikte çalıştığını duyurdu.

SFOX İşbirliği

Amerika Birleşik Devleti Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Kaliforniya mahkemesi Internal Revenue Service’nin (IRS) bir "John Doe" celbi yayımlaması için bir emir çıkardığını duyurdu. Celbin içeriği olarak ise bir kripto broker olan SFOX'e belirli bir vergi mükellefi grubunun işlem kayıtlarını ve ilgili belgelerini hazırlamaya yönelik olduğu belirtildi. SFOX yayımlanan celp ile ticari faaliyetlerinde görevi kötüye kullanma iddialarıyla karşı karşıya olmadığını yalnızca kimliği bilinmeyen kişiler tarafından gerçekleştirilen vergi kanunu ihlalleri hakkında bilgi edinme aracı olarak kullanılacağı ileri sürüldü.

ABD Adalet Bakanlığının vergi bölümü sorumlusu olan Başsavcı Yardımcısı David A. Hubbert, yayımlanan celp ile birlikte açıklanan bir notta, IRS temsilcisinin vergi raporlama gerekliliklerine uymamış olabilecek SFOX müşterilerini tespit ettiğini belirtti. David A. Hubbert açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

SFOX’in kullanıcıların kimlikleri ve kripto para işlemleri hakkında bilgi sağlayabileceğini ve daha sonra IRS'nin aranan bilgilerin bunlar olup olmadığını incelemek için kamuya açık diğer bilgilerle birlikte kullanabileceğini duyurmasını umut ediyoruz.

2016-2021 Yıllarını Kapsayacak

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Merkez Bölge Mahkemesi federal yargıcı Otis D. Wright, en az 20.000 dolar değerinde kripto para işlemine sahip yatırımcıların federal vergi yasalarına uymamış olabileceğini öne sürdü. Ayrıca yayımlanan celp ile 2016 – 2021 yılları arasında kripto para işlemlerinde en az 20.000 ABD doları olan SFOX müşterileri hakkında bilgi toplamayı amaçlıyor.

IRS komiseri Chuck Rettig, hükümetin vergi kaçakçılarını yakalamak için John Doe celplerini kullanmaya devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

Tüm vergi mükelleflerini dosyalama ve raporlama sorumluluklarına uymaya davet ediyorum. Kendileri için kötü sonuç verebilecek planlardan uzak durmaları gerektiğini de ayrıca belirtmek isterim.

Read Entire Article