ABD’den Gelen Enflasyon Verileri ile Düşüşe Geçen Bitcoin’de Bu 2 Seviyeye Dikkat!

2 years ago 96

Bitcoin (BTC) fiyatı, bir rahatlama rallisi bekleyenler, düşüşün sürmesini bekleyenler ve bir boğa koşusu bekleyenler olmak üzere yatırımcılar arasındaki ayrışmayla ayı piyasasında yeni bir aşamaya geçiş yaptı. En büyük kripto para, dokuz hafta boyunca kırmızı mum yakmasının ardından ilk haftalık yeşil mumunu 30 Mayıs'ta yakmıştı. Bitcoin'in 6 Haziran'da başka bir yeşil mum yakmasıyla yatırımcılar, kripto paranın piyasadaki voaltilitenin ortasında hangi yönde hareket edeceğini saptamaya çalışıyor.

Bitcoin, ABD'den gelen ve beklentileri aşan enflasyon verileri ile bugün düşüşe geçti. Güne 30 bin 100 dolar seviyelerinde başlangıç yapan BTC, 29 bin 250 dolara kadar geriledi.

BTC'de Bu 2 Seviye Dikkatle Takip Edilmeli

Yakından takip edilen kripto para analisti Michaël van de Poppe'nin saatlik Bitcoin grafiğine göre, BTC için bir sonraki kritik direnç bölgesi 31 bin 200 ila 31 bin 600 dolar arasında.

Önde gelen analist, ayrıca 29 bin 600 dolar ile 29 bin 200 dolar arasındaki iki destek bölgesinden ikincisinin düşüş karşısında güç gösterdiğini belirterek "Bitcoin için kritik destek bölgesi tutuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bitcoin Fiyat Analizi

CoinMarketCap'in verilerine göre, Bitcoin şu anda gün içinde yüzde 2,41'lük düşüş ve önceki haftaya kıyasla yüzde 0,99'luk düşüşle 29 bin 411 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin'in toplam piyasa değeri ise 560 milyar dolar seviyesinde.

Öte yandan borsalara olan net pozisyon değişikliği verisine bakıldığında, Haziran ayının ilk haftasında borsalara toplam 71 bin 700 BTC girişi olduğu görülüyor. Borsalara olan akıştaki artış, BTC'lerini ileride büyük bir satışın gelmesi halinde daha kolay satma amacıyla platformlara taşımasından dolayı yatırımcılar arasında yükselişe olan güven eksikliğini yansıtıyor gibi görünüyor.

Read Entire Article