ABD’den İlk Umut Belirtisi Geldi! Bitcoin’de İşler Değişebilir!

1 year ago 67

FTX krizi nedeniyle hem kurumsal hem de bireysel yatırımcı piyasadan uzaklaşmaya başlamıştı. Önde gelen bir analitik şirketi tarafından yapılan açıklamalar, heyecan yarattı.

Coinbase Primi Endeksi, Yeşile Döndü: Ne Anlama Geliyor?

Coinbase Primi Endeksi'ne atıfta bulunan, analitik şirketi CryptoQuant'ın kurucusu, ABD'de kripto para  piyasana yönelik duyarlılığının toparlandığını söyledi. Güncel verilere işaret eden analist, önde gelen kripto borsası FTX'in çöküşünden bu yana endeksin ilk kez yeşil bölgeye geçtiğini teyit etti. BTC'nin Coinbase Pro ve Binance üzerindeki fiyat farkını ölçen Coinbase Primi Endeksi, piyasa için önemli bir gösterge. Örneğin gösterge negatife dönerse, bu durum  Coinbase üzerindeki satış baskısının Binance gibi diğer borsalara kıyasla güçlenmeye başladığı anlamına geliyor. Endeksi'in yeşil bölgeye dönmesi,  Coinbase üzerinde spot alış baskısının güçlü olduğunu anlamına geliyor. Bu da yatırımcı da aşırı korku durumunun kademeli olarak azaldığı anlamına geliyor.

Bu yılın üçüncü çeyrek raporuna göre, endeks  Coinbase'deki kurumsal yatırımcıları da içeriyor. Endeks, borsadaki artan işlem hacmi nedeniyle yükseliyor, bu da satın alım sürecinin tekrar başladığını ve kurumsal yatırımcının yeniden alım ve birikim yaptığını gösteriyor. Uzmanlara göre, bu durum özellikle FTX krizinden sonra aşırı derecede hırpalanan piyasa için ilk umut belirtileri olabilir. Son Santiment raporu,  Kasım ayı sonlarında beş günlük bir süre boyunca yatırımcıların  yaklaşık 50.000 BTC aldığını ortaya koyuyor. Daha önce, 0,1 ile 10 BTC  tutan cüzdan sayısında tarihi bir zirveye ulaşılmıştı.  Kripto piyasasına hala korku hakim olurken, birikim sürecin devam etmesi kritik önem taşıyor.

Risk, Devam Ediyor!

Bitcoin, son zamanlarda 3 temel faktörden etkilendi. Fed’in faiz politikası ve makroekonomik şartlar yetmezmiş gibi bir de sektörde meydana gelen iflaslar ve krizler büyük düşüşlere neden oldu. FTX krizine yönelik domino etkisi devam ederken, Çin’deki protestolarda endişe yaratmaya devam ediyor. Tedarik zinciri krizii enflasyon ve yüksek faizler arasındaki korelasyon Bitcoin için yeni bir risk oluşturabilir

Kripto para piyasasında, domoni etkisi giderek yayılıyor. Kripto kredi kuruluşu ve borsası BlockFi, FTX’e maruz kalması nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.  Mayıs ayında algoritmik stablecoin terraUSD’nin çöküşü ve hedge fon Three Arrows Capital’in iflasıyla bu yıl kripto para piyasasında 1,3 trilyon dolar buhar oldu. FTX’in çöküşü, durumu daha da kötüleştirdi.

Read Entire Article