ABD’den Korkutan Rapor: Bitcoin’de Umutlar Başka Bahara Kaldı!

2 years ago 75

 2022, kripto para piyasası için kabuslarla dolu bir yıl oldu. Bitcoin (BTC) 50.000 dolardan 17.500 dolara düşerken, sektör krizler, iflaslar ve ciddi soruşturmalar ile büyük darbe aldı.

KPMG Raporu, Karamsar Bir Tablo Çizdi

Senenin başından beri meydana gelen çöküşler, kesinlikle birçok insanın pazarın geleceğini sorgulamasına neden oldu. Bazı analistler ve sektörün önde gelenleri iyimser bir tablo çizse de Bitcoin'in ne zaman düze çıkacağı belirsizliğini koruyor. ABD'de muhasebe sektörünün 'dört büyük'lerinden biri olan KPMG'nin yayınladığı bir rapor, endişe yarattı. Şirketin araştırmasına göre, kripto paralara yönelik ilgi ve yatırımlar önümüzdeki aylarda daha da azalacak. Ancak yatırımcının bu süreçte odak noktası, özellikle NFT sektörü olabilir. Rapor, kripto para birimlerine yapılan yatırımın daha da düşmesini beklenirken, blok zincirinin kullanımı ise ivme kazanacak.

KPMG Fransa’nın blockchain ve kripto varlıkları direktörü Alexandre Stachtchenko, özellikle net kullanım alanları ve işlevi  olmayan kripto para birimlerinin bu yıl piyasadan silineceğini belirtti. Rapora göre, makroekonomik şartlar kripto para piyasasını büyük oranda etkiledi. Rusya-Ukrayna savaşı gibi dış etkenlerin tetiklediği kriz ortamı, rekor düzeyde yüksek enflasyon ve düzenleyici engeller Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için engel teşkil etmeye devam edecek. 30 Haziran itibariyle, 2022'de blockchain ve kripto para sektörüne yaklaşık 14,2 milyar dolar yatırım yapıldı. 2021'de bu rakam 32.1 milyar dolar idi. Rapora göre, 2022'de bu rakama ulaşılamayacak. Sonuç olarak piyasada bireysel yatırımcı eksikliği ortaya çıkarken, satış baskısı da fiyatları etkileyeme devam edecek.

Bitcoin'in Ne Kadar Zamana İhtiyacı Var?

Son üç hafta, kripto para piyasası için zor bir dönem oldu. Bitcoin, bu süreçte %22.4 değer kaybetti ve  an itibariyle 18.980 dolardan işlem görüyor. BTC'nin 20.000 doların altına düşmesi yatırımcılar arasında endişeye neden oldu. BTC, hem 50 günlük (kırmızı) Basit Hareketli Ortalamasının (SMA) hem de 100 günlük SMA'sının (mavi) desteğini kaybettiğinden, toparlanmakta  zorluk çekebilir.

Göreceli Güç Endeksi'nde (RSI), BTC, tarihsel olarak bir trend dönüş alanı olan aşırı satım bölgesine yaklaşıyor. Geçmiş veriler göz önüne alındığında, Bitcoin'in dipten yükselmesi ve göstergedeki zirvelere ulaşması en son 56 gün sürdü. Bu nedenle, kısa vadede toparlanma ortaya çıksa bile, BTC'nin istenilen performansı sergilemesi için hala zamana ihtiyacı var.

Read Entire Article