ABD’den Kripto Para Alanında Rekabet Adına Yeni Adım!

2 years ago 113
Okuma Süresi: 2 Dakika

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, kripto para birimlerinde ve diğer dijital varlıklarda rekabet gücünü artıracak yeni politikalar hazırladığını duyurdu.

Rekabet İçin Kılavuz

ABD Ticaret Bakanlığı (DOC) , Uluslararası Ticaret İdaresi ile birlikte dijital varlıkların rekabetinde neler yapılması gerektiğine dair 17 maddelik bir soru kılavuzu oluşturduğunu bildirdi. Kılavuzun Joe Biden tarafından talep edildiği ve Amerikan ekonomisinin büyümesine yönelik bir çalışma olduğu ifade ediliyor.

Soruların içerikleri hakkında, düzenlemelerin rekabet gücünü nasıl artırabileceği, Bitcoin madenciliğini ve işletme sahiplerinin karşılaştıkları engeller gibi ABD’deki kripto işletmeleriyle ilgili bir dizi konuyu kapsayacağı belirtiliyor.

Öte yandan Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre ABD’nin, Ocak ayı itibarıyla dünyanın hash gücünün %37,84’ünü üreterek şu anda en büyük Bitcoin madenciliği ülkesi olduğu açıklandı.

Bununla birlikte Federal Rezerv Kurulu 9 Mayısta yayımladığı Finansal İstikrar Raporunda, dijital para birimi (CBDC) geliştirme planı olmadığını yinelese de DoC’den gelen sorulardan biri CBDC’nin iş üzerindeki potansiyel etkisinin hakkında olduğu söyleniyor.

Banka Dışı Bankacılık

DoC’un hazırladığı sorulardan biri ise dijital varlıkların, banka hesabı olmayan vatandaşların ihtiyaç anında geleneksel yollarla elde edemeyecekleri finansal araçlara erişmelerine yardımcı olup olmadığı konusunda. Ayrıca banka dışı finansın, uzun zamandır kripto para birimlerinin içerisinde olanların doğal bir kullanım durumu olduğu ifade ediliyor.

Bunlara ek olarak ABD Ticaret Bakanlığı, kripto para birimlerini ve tüm dijital varlıkları kapsayan düzenleme hakkında halkına detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde verileceğini duyurdu. Bununla birlikte DoC’un 17 maddelik soru kılavuzunun Başkan Biden’ın Yürütme Emrine karşılık hazırlandığı belirtiliyor.

Yanı sıra Ticaret bakanlığı yayımladığı kılavuza dair açıklamalarda bulunarak bu ifadelere yer verdi:

 “Bizlere güvenen işletmeler ve bireyler adına, riskleri azaltmak için dijital varlık endüstrisi ortaklarıyla birlikte ABD finansal sisteminin esnekliğini destekleyecek şekilde çalışmalar yürüteceğiz.”

Read Entire Article