ABD’den Terra’ya Toplu Dava: USTC ve LUNC Fiyatları İvme Kaybediyor!

2 years ago 85

 Terra (LUNA) krizinin yankıları devam ederken, ABD ve Güney Kore şirkete ve yöneticilerine yönelik tavrını sertleştiriyor.

Ünlü Hukuk Şirketinden Toplu Dava

ABD'de TerraForm Labs'a, kurucusu Do Kwon'a, araştırma başkanı Nicholas Platias'a ve yatırımcılardan milyarlarca dolar çalan bağlı şirketlere karşı başka bir toplu dava açıldı. Hukuk şirketi Bragar Eagel & Squire PC, sanıkların Borsa yasasını, Menkul Kıymetler yasasını, Yolsuzluk yasasını ve Kaliforniya  yasalarının hükümlerini ihlal ettiklerini iddia eden bir toplu dava açtı. Şimdiye kadar TerraForm Labs, Do Kwon ve Nicholas Platias aleyhine ABD Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesinde üç toplu dava açıldı.  Bragar Eagel & Squire PC, bugün yaptığı basın açıklamasında TerraForm Labs, kurucusu Do Kwon ve Nicholas Platias'a karşı toplu dava açtığını duyurdu. Bunlarla birlikte, Jump Crypto, Jump Trading, Republic Capital, Republic Maximal, Tribe Capital, DFinance Capital, DFinance Technologies, GSR/GSR Markets ve Three Arrows Capital (3AC) dahil olmak üzere bağlı kuruluşlarda dava dosyasında yer alıyor.

Kritik toplu dava, 20 Mayıs 2021 ve 25 Mayıs 2022 arasında Terra tokenlerini satın alan bireyler ve şirketler de dahil olmak üzere tüm yatırımcılar adına açıldı. Tokenler arasında KRT, ANC, WHALE, ASTRO, APPOLO, XDEFI, MINE, aUST, vUST, MIR  ile birlikte TerraUSD (UST) ve Terra (LUNA) yer alıyor. Dosya ayrıca, mBTC, mETH, mVIXY, mTSLA, UST-mVIXY-LP, bLUNA-LUNA-LP, XDEFI-UST-LP gibi likidite tavuzu tokenlerini ve bLUNA ve bETH gibi tahvilli varlıkları da içeriyor. Law LLP ve The Rosen Hukuk Bürosu'ndaki avukatlar, California bölge mahkemesinde aynı sanıklar, tokenler ve iddialarla benzer toplu davalar açtılar. Bu toplu davalar, sanıkları LUNA, UST gibi tokenler nedeniyle kayıt dışı menkul kıymetleri satmak ve pazarlamakla suçluyor. Dava ayrıca, sanıkları yasa dışı girişimde bulunarak perakende yatırımcıları aldatmakla suçluyor.

Soruşturmalar, USTC ve LUNC Fiyatını Etkiliyor

Güney Kore, Do Kwon ve TerraForm soruşturmasını hızlandırıyor. Güney Kore ve ABD soruşturma ekipleri daha önce Do Kwon ve Terra-LUNA çöküşüyle ​​ilgili soruşturmalarına ilişkin ayrıntıları paylaşmayı kabul etmişti.

Aslında, Güney Kore'nin soruşturma ekibi geçen hafta 15 kripto şirketi ve borsasının yanı sıra TerraForm Labs kurucu ortağı Daniel Shin'in ev ve ofislerine baskın düzenleyerek Do Kwon ve TerraForm Labs aleyhindeki dolandırıcılık iddialarına yönelik soruşturmaları artırdı. Son dönemdeki soruşturmalar, Terra'nın topluluk liderliğindeki token yakımları nedeniyle sürekli yükselen USTC ve LUNC fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Read Entire Article