ABD’den Yeni Kripto Para Uyarısı!

2 years ago 91

Kripto para yatırımcıları devletlerin yakın takibinde ve regüle edilmemiş piyasalar çok ciddi riskler barındırıyor. Regülasyonlar ve özgürlüklerin kısıtlanması arasındaki denge Tornado Cash yaptırımlarıyla daha ciddi anlamda tartışılmaya başlandı. Ancak kripto para piyasalarında her şey güllü gülistanlık da değil. Peki son uyarı neden ve kim tarafından yapıldı?

Yeni Kripto Para Uyarısı

Florida Tarım ve Tüketici Hizmetleri Departmanı (FDACS) kripto paralarla ilgili önemli bir uyarı yayınlandı. Buna göre daha az bilinen bir dolandırıcılık yöntemi artık yaygınlaşıyor. FDACS hizmetler için hediye kartları ve kripto para birimleri aracılığıyla ödeme yapılmasının istenmesini içeren otomatik arama dolandırıcılığı konusunda uyardı. Artan otomatik arama dolandırıcılığına karşı tüketici şikayetleri bu uyarıyı zorunlu hale getirdi. Birçok dolandırıcılık yöntemi ülkemize geç de olsa geliyor, önümüzdeki aylarda Türkiye’de de benzer yöntemleri kullanmak isteyen dolandırıcılara karşı yatırımcılar dikkatli olmalıdır.

Bir hediye kartı veya kripto para birimiyle ödeme yapmanız için otomatik arama alırsanız, bu muhtemelen bir dolandırıcılıktır Florida sakinlerinden kripto ödemeleri yapmaktan kaçınmalarını istemenin yanı sıra FDACS, hiçbir hükümet yetkilisinin Sosyal Güvenlik veya kredi kartı numaraları gibi kişisel bilgileri istemeyeceğini yineledi

“Yalnızca dolandırıcılar bu tür ödemelerden yapmanızı isteyecektir. Ödeme yaptıktan sonra da paranızı geri alamayacaksınız.”

ABD ve Kripto Paralar

ABD kripto paraları yasaklama evresini çoktan geçmiş görünüyor. Tüm uyarıların temelinde ise serbest bırakılan bir sektörün zararlılarından vatandaşları koruma içgüdüsü yatıyor. Amerika Birleşik Devletleri kongre üyesi Brad Sherman, kripto paraları yasaklamanın artık mümkün olmadığını söyledi. Sherman, kripto paralara karşı her zaman mesafeliydi. Kongre üyesi şunları söyledi;

“Başlangıçta yasaklamadık çünkü önemli olduğunu bilmiyorduk ve şimdi yasaklayamıyoruz. Çünkü arkasında çok fazla para ve güç var."

Burada kastedilen şey siyasi bağışlar ve kripto para şirketlerinin lobicilik faaliyetleridir. Coinbase, FTX gibi devler özellikle lobicilik faaliyetlerine ciddi anlamda para harcıyor. Hatta FTX CEO’su SBF, ABD seçimleri için 1 milyar dolara kadar harcayabileceğini ve kripto paraları destekleyenlerin iktidarda kalacağını savundu. Sherman da dahil olmak üzere çoğu yasa koyucu, kripto üzerinde katı politikalar uygulamak istiyor.

Lobicilik faaliyetleri ABD’de yasal zeminde yapılabiliyor.

Read Entire Article