ABD’den Yeni Yasak Geldi! Hedefte Yine Kripto Paralar Var!

2 years ago 96

 Amerika Birleşik Devletleri, kripto para birimine sahip hükümet yetkililerinin kripto düzenlemeleri üzerinde çalışmasını yasaklıyor.

ABD, Kripto Sektörüne Yönelik Duruşunu Sertleştiriyor

ABD'de Devlet Etik Ofisi (OGE) tarafından yayınlanan yakın tarihli bir direktife göre, kripto para birimlerine aktif olarak yatırım yapan veya herhangi bir dijital varlığa sahip olduğu keşfedilen devlet çalışanlarının kripto para birimleriyle ilgili kural ve politikaların geliştirilmesine katılmaları yasaklanacak. Yeni yasada şu ifadeye yer verildi:

Herhangi bir miktarda kripto para veya stablecoin'e sahip olan bir görevli, kongrede ele alınan yasaların kripto para veya stablecoin'lerin değeri üzerinde doğrudan ve öngörülebilir bir etkisi olabileceğini biliyorsa, bu düzenlemelerin belirlenmesinde yer alamaz

Yönerge ayrıca, söz konusu kripto para biriminin veya stablecoin'in federal veya eyalet düzenleyici gereksinimlerini karşılasa ve menkul kıymetler yasasına uyduğu düşünülse bile bu kararın uygulanmaya devam ettiğini vurguladı. ABD'de hükümet yetkililerinin hala kripto para birimleri almasına izin verilmektedir. Ancak yeni yasa ile birlikte kripto para ile ilgili düzenlemelerin geliştirilmesine katkıda bulunmalarını engellenecek. Bununla birlikte, devlet çalışanlarının varlıklarını elden çıkarmaları halinde ilgili politikalar üzerinde çalışmasına izin verilecektir. Kural, Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi, Federal Rezerv ve Beyaz Saray dahil tüm federal hükümet kurumları için geçerli olacak. Bu kuralda dikkate değer bir istisnası var. Devlet çalışanları, kripto alanında veya bu sektöre yakın çalışan şirketlerde 50.000 dolara kadar yatırım fonu tutabilir.

Odak Noktası: Stablecoin ve CBDC'ler

Amerika Birleşik Devletleri, son 18 ayda kripto piyasasınına yönelik düzenleme çalışmalarını hızlandırdı. Hükümet yatırımcıları korumayı ve suç faaliyetlerini önlemeyi amaçlarken, bu gelişmelerin birçoğu son altı ay içinde gerçekleşti. Stablecoin'ler, son zamanlarda yaşanan TerraUSD (UST) çöküşüyle ​​birlikte, düzenleyicilerin için ana hedef haline geldi. Federal Rezerv, bazılarının stablecoin'ler ile bir arada var olabileceğini söylediği bir CBDC'yi düşünüyor, ancak yakın tarihli bir konferanstaki panelistler sınır ötesi uygulamaların kapsamının sınırlı olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şu anda kripto para birimleri hakkında bir dizi soruşturma yürütüyor. ABD, kripto para regülasyonları konusunda somut adımlar atmaya devam ediyor. Başkan Joe Biden, kripto para sektörüne yönelik düzenlemeye yönelik tüm yasa tasarılarını gözden geçiriyor. Ancak son karar ABD'nin hala sektör konusunda katı davrandığını ortaya koyuyor. Capital'in kurucu ortağı ve CEO'su Raymond Shu, mevcut yasal girişimlerin Amerika Birleşik Devletleri'ni stablecoin'leri ve diğer dijital varlıkları tamamen düzenleyen ve kucaklayan birkaç Batılı ülkeden biri yapma potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyor. Kripto para piyasasının  değeri, yeniden 1 trilyon dolara ulaşmak için  mücadele veriyor.

Read Entire Article