ABD, Dev Kripto Para Borsasının Kurucu Ortaklarını Suçlu Buldu! İşte Detaylar

2 years ago 119
ABD, Dev Kripto Para Borsasının Kurucu Ortaklarını Suçlu Buldu! İşte Detaylar

ABD Adalet Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, BitMEX kurucuları Arthur Hayes ve Benjamin Delo‘nun Perşembe günü federal mahkemede ABD Banka Gizlilik Yasasını (BSA) ihlal etmekten suçlu olduklarını kabul ettiğini belirtti.

BitMEX Kurucuları, Suçlarını Kabul Etti

ABD Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz gün BitMEX kurucuları Arthur Hayes ve Benjamin Delo’nun ABD Banka Gizlilik Yasasını (BSA) ihlal etmekten suçlu olduklarını kabul ettiğini açıkladı.

Hayes ve Delo, kara para aklamayı önleme (AML) protokolleriyle çalışmak üzere bir kripto spotu ve türev ticaret platformu olan BitMEX’i işleterek BSA’yı ihlal etmekle suçlandılar.

Kurucuların her ikisi de Perşembe günü BSA’yı ihlal etmekten suçlu bulundu. Gerçek cezaları daha sonra federal bir yargıç tarafından kararlaştırılacak olsa da, Arthur Hayes ve Benjamin Delo beş yıl hapis cezasına çarptırılabilirler.

DOJ ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), 2020’de BitMEX ve kurucularına karşı federal suçlamalarda bulundu. CFTC ve Mali Suçları Uygulama Ağı, geçen yıl BitMEX’e 100 milyon dolar ceza ödeyerek kendi suçlamalarını halletti.

BitMEX’in 2020’de suçlanan ilk çalışanı Reed ve Gregory Dwyer’ın da suçlamaları kabul etmeyi planlayıp planlamadıkları henüz belli değildi. DOJ Perşembe günü yayınlanan bir basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“AML ve KYC programlarını uygulama konusundaki kasıtlı başarısızlığının bir sonucu olarak, BitMEX aslında bir kara para aklama platformuydu. Örneğin, Mayıs 2018’de Hayes, BitMEX‘in bir kripto para birimi hackinin gelirlerini aklamak için kullanıldığına dair iddialardan haberdar edildi.”

DOJ ayrıca, BitMEX‘in yaptırıma tabi bir yargı yetkisi olan İran’lı müşterilerin platformu kullanmasına da izin verdiğini söyledi.

BitMEX CEO’su İstifa Etti

Hayes, suçlamalar getirildikten kısa bir süre sonra BitMEX’deki CEO‘luk görevinden istifa etti. Hayes, daha sonra yaptığı açıklamalarda eylemlerinin sorumluluğunu kabul ettiğini ve “bu konuyu geride bırakabileceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini” söyledi.

BitMEX sözcüsü Taylor Bossung, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“DOJ davasındaki gelişmelerin farkındayız ancak hiçbir BitMEX kuruluşunun taraf olmadığı devam eden yasal bir konu hakkında yorum yapmayacağız. Her zamanki gibi iş var, tüm fonlar güvende ve para yatırma ve çekme dahil olmak üzere platformun işlevselliği üzerinde hiçbir etkisi yoktur.”

Read Entire Article