ABD Doları, Kripto Karşısında Eziliyor! Efsanevi Yatırımcı: Bu Durum Kripto Paraların Sonunu Getirebilir

2 years ago 191
 Bu Durum Kripto Paraların Sonunu Getirebilir

Yatırım efsanesi Jim Rogers, yatırımcılara ABD dolarının hakimiyetinin risk altında olduğu ve kripto varlıklarının nihayetinde hükümet tarafından yasaklanabileceği konusunda bir uyarı yayınladı.

Kripto Paralar Yasaklanabilir!

Economic Times India ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, Quantum Fund‘ın ünlü kurucu ortağı Jim Rogers, ABD dolarının bir zamanlar olduğu gibi güvenli bir sığınak gibi görünmediğini, çünkü ABD hükümetinin varlıklara yaptırım uygulama isteğinin diğer ülkeleri rakip para birimlerini benimsemeyi düşünmeye ittiğini söyledi.

Roger, bu konuda yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Kısmen dolar yatırımım var. Çünkü kargaşa geldiğinde insanlar güvenli bir liman arıyor. ABD dolarının tarihi nedenlerle güvenli bir liman olduğunu düşünüyorlar.

Ancak şu anda doların sonu geliyor. Çünkü uluslararası bir para biriminin tarafsız olması gerekiyor ama Washington’da kuralları değiştirmiyorlar.

Şimdi Washington sizi sevmiyorsa, size yaptırımlar uygular ve ABD dolarını kullanamazsınız. Pek çok ülke bir rakip aramaya başlıyor – Çin, Rusya, Hindistan, İran, Brezilya…

Bazı ülkeler rakip bir para birimi aramaya başlıyor ve bunu yapmalılar çünkü Washington artık adil davranmıyor.

Hükümetler Kripto Paralara Baskı Uygulayabilir

Tecrübeli yatırımcı ayrıca, dijital varlıklar “yeni para” birimleri olma potansiyeline sahip olsa da, hükümetlerin sonunda onları yasa dışı bırakabileceğine, vergilendirebileceğine ve piyasa üzerindeki kontrollerini sağlamak için düzenleyebileceğine inanıyor.

Jim Rogers, röportaj sırasında şu açıklamalarda bulundu;

Benim görüşüme göre, eğer boğalar bunu söylerse, kripto yeni para birimi olacak. Dünyadaki her ülkenin artık ABD dahil dijital paralar üzerinde çalıştığını biliyorum. ABD’de kripto paralar olsa bile ABD buna yeni para demeyecek. Hükümetler kontrolü sever, hükümetler tekeli sever.

Sevmiyorum ama hükümetler böyledir ve kontrollerini kaybetmek istemedikleri için ya vergilendireceklerinden, düzenleyeceklerinden ya da yasadışı ilan edeceklerinden şüpheleniyorum. Hükümetler kontrolü kaybetmek istemiyorlar ve bu nedenle istediklerimizi yapmamıza izin vermeyecekler.

Read Entire Article