ABD Doları ve Bitcoin! 3 Ay Öncesine Göre Yüzde 42 Daha Pahalı!

1 year ago 57

En büyük kripto para Bitcoin (BTC), 2022'de sayısız iniş ve çıkışların yaşandığı yüksek volatiliteli bir piyasaya rağmen 2023'te de yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

1 ABD Doları İle Artık Daha Az Satoshi Alınabiliyor

2023'e güçlü bir başlangıç yapan Bitcoin'in değerinde önemli bir artış yaşandı. Gerçekten de artık bir ABD doları karşılığında yılın başına göre yüzde 42 daha az Satoshi (Bitcoin'in en küçük birimi) satın alınabiliyor. 2023'ün başında yatırımcılar bir dolar karşılığında yaklaşık 6042 Satoshi satın alabiliyordu ancak güncel fiyatlarla 30 Mart itibariyle aynı miktardaki ABD doları ile yalnızca yaklaşık 3497,57 Satoshi satın alınabiliyor.

Bilindiği gibi Satoshi, Bitcoin'in en küçük birimidir ve adını kripto paranın anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto'dan almaktadır. Bir satoshi 0.00000001 Bitcoin'e karşılık gelir, yani 100 milyon Satoshi bir BTC'ye eşittir. Bir BTC'nin değeri piyasa talebine göre belirlenir ve Bitcoin, 21 milyonluk sınırlı arzı ile yatırımcılar ve trader'lar araslında oldukça değerlidir.

Güncel veriler, Bitcoin'in yılın başından bu yana yüzde 70'in üzerinde değer kazandığını gösteriyor olmasından dolayı ABD doları başına Satoshi miktarındaki düşüş pek de şaşırtıcı değil. 1 Ocak 2023 tarihinde 16 bin 500 dolardan işlem gören Bitcoin, mevcut fiyatla karşılaştırıldığında yaklaşık 28 bin dolardan el değiştiriyor. Özellikle, Bitcoin'in fiyatı 30 Mart'ta kısa bir süreliğine 29 bin doların üzerine çıktı ve en büyük kripto para 30 bin dolardaki psikolojik seviyesini geri alma çabasını sürdürdüğünü gösterdi. Şu anda Bitcoin'in toplam piyasa değeri 549 milyar dolarda seviyesinde bulunuyor.

Gareth Soloway Bitcoin'de Büyük Bir Düşüş Bekliyor!

ABD'de faizlerin duraklamasının Mayıs ayında bir Bitcoin rallisi başlatabileceği göz önüne alındığında, kripto para yatırımcıları yakın gelecekte ABD doları karşılığında daha az Satoshi alacaklar gibi görünüyor. InTheMoneyStocks.com'un Baş Piyasa Stratejisti Gareth Soloway'in öngörüsü ise yeni bir ralli olmadan önce Bitcoin'in 13 bin dolara kadar düşmesi yönünde.

Read Entire Article