ABD Ekonomisinin Çökeceğini İddia Eden Ünlü Ekonomistten Kritik Bitcoin Yorumu

2 years ago 87

Finans dünyasına yön veren ünlü kitap Decentralist'in yazarı Max Borders, Kitco News ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, ABD ekonomisinin çöküşün eşiğinde olduğunu iddia etti.

ABD Ekonomisi, Neden Risk Altında?

Finans uzmanı, Bitcoin (BTC) ve altın'ın gelecekteki ekonomik felaketlerin potansiyel sonuçlarını ortadan kaldırmak için kilit araçlar olacağını vurguladı. Borders, ABD'nin önümüzdeki günlerde Büyük Buhran'dan daha kötü ekonomik zorluklarla karşılaşabileceğine inanıyor. 1929'da başlayan ve etkilerini ancak 1930 yılının sonlarında tam anlamıyla hissettiren Buhran, Kuzey Amerika ve Avrupa'yı merkez almış olsa da, dünyanın geri kalanında da yıkıcı etkiler yaratmıştır.

Max, ABD ekonomisinin önündeki en büyük zorluğun borcunun gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) %130'u olduğunu açıkladı. Ekonomist, dünya çapında bir ölçekte, 300 trilyon doların üzerinde borç ve kaldıraç olduğunu ve üretimde sadece 100 trilyon dolar olduğunu ortaya koyuyor. Borders ayrıca, Federal Rezerv'in köşeye sıkıştığını ifade etti. Uzman, koronavirus pandemisinden örnek vererek, Fed'in piyasaları rahatlatmak için para basabileceğini, ancak o zaman ortaya çıkan enflasyonu frenlemek için faiz oranlarını artırabileceğini belirtti. Ayrıca makro-finansal sistemlere müdahale etmenin istenmeyen sonuçlarını da dikkat çekti. Borders'a göre, bu süreçte bir diğer faktör de günü kurtarmaya çalışan siyasisetçiler ile merkez bankası arasındaki çatışma. Pandemi sırasında ağır koşulları kolaylaştırmak için yapılan parasal harcamalar siyasi olarak popülerken, mali açıdan risk teşkil ediyordu. Bu yüzden ABD ekonomisi hala tehlikeli sularda geziniyor.

Neden Bitcoin ve Altın Çözüm Olabilir?

Yazar, Bitcoin ve altının ekonomik belirsizliğin ve krizin yaşandığı dönemde çözüm olabileceğini iddia ediyor. Max'e göre, insanlar kurumlara olan inancını kaybetti. Bitcoin, 2008'deki konut krizine yanıt olarak 2009'da piyasaya sürüldü. Konut krizi, hükümet ile aşırı açgözlü şirketler arasındaki gizli anlaşmayı ortaya çıkardı. Bitcoin kurumsal bir değişim sağlayabilir ve geleneksel kurumlara bir alternatif oluşturabilir.

Borsers, Bitcoin'in yatırımcılar tarafından uygun şekilde kullanıldığında mükemmel bir değer deposu ve enflasyondan korunma olabileceğine inanıyor. Bitcoin'deki volatilite, giderek daha fazla ana akım benimsenmesiyle azalacak. Uzmanlara göre kurumsal yatırımın artması için regülasyonun hayata geçmesi gerekiyor.

Read Entire Article