ABD Eyaletleri Altcoine Cephe Aldı! Duruşma Tarihi Belli Oldu!

1 year ago 78

2022 yılı kripto paralar için oldukça yorucuydu, öyle olmaya da devam ediyor. ABD eyaletleri bu altcoine cephe aldı. İflas sürecindeki altcoinin son talebine karşı çıkan eyaletler, şirketin kötü sona daha hızlı yaklaşmasını sağlıyor. İlgili talebin görüşüleceği duruşmanın tarihi de belli oldu. Detaylar haberimizde.

Celsius (CEL) Token Zor Durumda

Texas ve Vermont eyaletleri tarafından yapılan mahkeme başvuruları, feshedilmiş kripto borç verenin önerdiği stablecoin satışıyla ilgiliydi. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi'nden elinde bulundurduğu 23 milyon dolarlık stablecoini satmak için izin istedi. Dosyaya göre satıştan elde edilen gelir Celsius’un işletme giderlerinin finanse edilmesinde kullanılacak. Ancak Texas Eyalet Menkul Kıymetler Kurulu ve Teksas Bankacılık Eyaletleri Departmanı tarafından sunulan bir önerge şirketin Devlet Menkul Kıymetler Kurulu'na kayıt yaptırmadığını söyleyerek "Devlet Mevzuatına Uygunluk Eksikliği" nedeniyle talep edilen satış izninin verilmemesi gerektiğini yazdı.

“Teksas, Borçluların varlıkları satmak ve/veya takas etmek için muğlak bir şekilde geniş yetkiye izin veren bir emir talebinden son derece endişe duyuyor.”

Vermont Mali Düzenleme Departmanı tarafından sunulan benzer bir önergede de Celsius Network tarafından talep edilen şeyin belirsizliğine dikkat çekildi.

“Borçluların bu tür satışlardan elde edilen gelirle ne yapmayı planladıkları, talep edilen yardımın tüketicilere verilen bireysel krediler gibi Stablecoin cinsinden varlıkları kapsayıp kapsamadığı ve Borçluların satış gelirlerini kullanma derecesinin ne olacağı hiç açık değil.”

CEL Token Yükselir Mi?

Şirket 40'tan fazla eyalet düzenleyicisi tarafından soruşturulmakta ve hiç iyi günler yaşamıyor. Üstelik bu haftanın başında CEO Alex Mashinsky görevinden ayrıldığını duyurdu. Stablecoin satışının izni için yapılacak duruşma 6 Ekim tarihinde ve Celsius avukatları argümanlarını burada sunacak. Terra iflasının ardından stETH’nin sabitliğinin bozulmasıyla iflas eden Celsius için CEL token son derece önemli.

Celsius’un borç ve alacak/rezerv dengesinde 1 milyar doların üzerinde boşluk bulunuyor. Rezervlerinin en büyük kalemini ise 600 milyon dolarlık CEL token oluşturuyor. Peki değeri değişken CEL token için 600 milyon dolar tutarlı bir taahhüt mü? Elbette değil, bundan dolayı CEL tokenin en azında 2 dolar üzerinde tutunması gerekiyor. İddialara göre Celsius yönetimi uzun süre bu hedefi doğrultusunda piyasada spekülatif hareketler yaptı.

Ancak gücünün zayıflamasıyla şimdilik fiyata yön veremiyor ve CEL token 1,4 dolar seviyelerinde bulunuyor. Henüz fiyat 4,6 dolar bölgesindeyken hızlı bir düşüşün yaşanabileceğinden bahsetmiştik. Nitekim öyle de oldu, özellikle erken short açan marjin yatırımcıları zarar uğratmak için fiyat spekülatif şekilde yükseltildi. Short pozisyonlarda 20 milyon doların üzerinde tasfiye gerçekleşti.

Read Entire Article