ABD Hazine Müsteşarından Kripto Düzenlemelerine İlişkin Yeni Açıklama!

2 years ago 72

Amerika Birleşik Devletleri Yurtiçi Finanstan Sorumlu Hazine Müsteşarı Nellie Liang, ABD’li milletvekillerine kripto varlık regülasyonlarına ilişkin çeşitli açıklamalar yaparak fikir beyan etti. Liang, stabil kripto para ihraççılarını denetleme, kripto platformlarını düzenleme ve kaldıraçlı işlemlerdeki potansiyel riskler gibi konulara değindi.

ABD Hazine Müsteşarından Regülasyonlara İlişkin Açıklamalar

Kripto varlık ekosistemine ilişkin yasal düzenlemelerdeki belirsizliklerin netliğe kavuşmasının oldukça önemli olduğunu dile getiren Liang, potansiyel risklerin doğu bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. Liang, konuşmasında 2007-2008 mali krizine vurgu yaparken konuya ilişkin açıklamasında “Kaldıraç, finansal istikrarsızlığı hızlandırmada kilit bir rol oynayabilir” ifadelerine de yer verdi. Ayrıca stabil kripto para birimlerindeki yükselen piyasa değerine dikkat çeken Liang, özellikle stabil kripto para birimi düzenlemelerine ilişkin acil bir aksiyon alınması gerektiğinin altını çizdi.

Liang, Stabil Kripto Para Düzenlemelerine Dikkat Çekti

Stabil kripto para birimleri, son dönemlerde ABD’li regülatörler tarafından sıkça yoğun eleştiriler aldı. Özellikle USDT stabil kripto para biriminin ihraççısı Tether şirketine ilişkin, birçok kurum çeşitli açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalarda, Tether’in piyasa sürdüğü USDT‘leri yeterli nakit rezerv ile desteklemediği ve şirketin şeffaf bir yapıya sahip olmadığı gibi hususlar başta olmak üzere bir dizi potansiyel riske değindi.

Bu bağlamda Liang da stabil kripto para birimi ihraççılarını denetlemek adına, net bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için Kongre’nin harekete geçmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi. Mevcut yetkililerin bu stabil kripto para şirketlerine kapsamlı ve tutarlı bir denetleme mekanizması adına yeterli bir temel sağladığına inanmadığını ifade eden Liang, stabil kripto para birimlerinin hızla yükselen piyasa değerine de vurgu yaptı.

Read Entire Article