ABD Kongre Üyesi, Kripto Para Yasa Tasarısı Sundu! İşte Detaylar

2 years ago 124
ABD Kongre Üyesi, Kripto Para Yasa Tasarısı Sundu! İşte Detaylar

ABD Kongre üyesi Brad Sherman kripto paralarla alakalı bir yasa tasarısı sundu. Tasarıda, yaptırımlara tâbi olan Rusların, kripto paralara yönelmesine yaptırım uygulaması öneriliyor.

ABD Kongre Üyesi, Kripto Paralarla Alakalı Yasa Tasarısı Sundu

Kamuya açık kayıtlar, ABD Kongre üyesi Brad Sherman‘ın 13 Mart’ta kripto paralarla ilgili bir yasa tasarısı sunduğunu gösteriyor. Sherman, bu yasa tasarısı ile birlikte Rusların yaptırımlardan kaçmak için kripto paralara yönelmesini engellemek istiyor.

Tasarının özetinde şöyle deniyor:

“Yaptırımlara maruz kalan Rus kişilerin işlemlerini kolaylaştırmak ve başka amaçlar için kripto para biriminin kullanımıyla ilgili yaptırımlar uygulanması gerekiyor.”

Sherman’ın ofisi Pazartesi sabahı gönderilen yorum talebine yanıt vermedi.

Tasarıda yer alan durumlara ilişkin genel bir nota göre, Sherman’ın mevzuatı “Dış İlişkiler Komitesi’ne ve Mali Hizmetler Komitesi’ne ek olarak, ilgili komitenin yetki alanına giren bu tür hükümlerin değerlendirilmesi için Başkan tarafından daha sonra belirlenecek tarihe havale edildi.

Tasarı, Rusya’ya Karşı Yaptırımları İlgilendiriyor

Mevzuatın dosyalanması, Capitol Hill’in Ukrayna’nın işgali sırasında Rus yaptırımları bağlamında kripto para birimi konusuna giderek daha fazla odaklanmasıyla geliyor. Ayrıca Senatör Elizabeth Warren’ın da bu alanla ilgili mevzuat üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak bu tasarının ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Hükümet yetkilileri arasındaki yüksek teyakkuz duruşuna rağmen, Rusya’nın geçen aydan bu yana uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimlerini kullandığına dair çok az somut kanıt ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta, Mali Suçları Uygulama Ağı konuyla ilgili bir uyarı yayınladı ve Müdür Vekili Him Das, “kripto para gibi yöntemler kullanarak yaptırımlarımızdan yaygın bir şekilde kaçıldığını görmedik” dedi.

Öte yandan Sherman, bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimlerinin satın alınmasını yasaklamak için mevzuat çağrısında bulunmuştu.

Read Entire Article