ABD Kripto Para Düzenlemesi Ne Zaman? Yeni Açıklama Tarihi Değiştirdi!

2 years ago 85

Piyasalarda yaşanan saldırılar ve iflasların ardından ABD’li yetkililer kripto para düzenlemelerinin aciliyetine dikkat çekmişti. Bugün gelen açıklamalar ise tarihle ilgili yeni bir bilgi veriyor. Kripto paraların düzenlenme bazı avantaj ve dezavantajlar içeriyor. Peki ama ne zaman? Detaylar haberimizde.

ABD Kripto Para Açıklaması

ABD’li üst düzey yetkili son yaptığı açıklamayla kripto para düzenlemesini tarihiyle ilgili ipucu verdi. ABD federal bankacılık düzenleyici kurumlarından birinin şu anki başkanı olan Para Birimi Denetçisi Vekili Michael Hsu, New York'ta bir bankacılar toplantısında, kripto para piyasasındaki fiyat çöküşünün düzenleyicilere “daha doğru adımlar atmak için” yeterli zamanı verdiğini söyledi. Daha doğru, kapsamlı ve kalıcı düzenlemeler için düzenleyiciler fiyatlardaki düşüşü fırsat olarak görüyor. Nitekim fiyatlar düştüğünde yeni yatırımcıların piyasaya girişi düşer ve işlem hacimleri azalır. Doğal olarak potansiyel riskler de zayıflar.

Hsu, yıllık Bank Policy Institute konferansında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bu endüstri son derece hızlı bir şekilde büyüyordu ve çok fazla merak ve sorumuz vardı. Ardından Terra çöküşü piyasalarda zincirleme iflaslar ve çöküşü getirdi. Çöküşün ardından düzenleyicilerin bankacılık sektöründeki dijital varlıklara gördüğü ilgi soğumaya başladı.”

Bankalar ve Kripto Para

Hsu, bankaların kripto para birimleriyle etkileşime girmesi için daha geniş temel kurallar oluşturmaya yönelik kurumlar arası bir düzenleyici sürecin aktif olmaya devam ettiğini, ancak daha yavaş ilerlediğini söyledi.

“Genel yol haritası aynı. Ama şimdi bunu doğru yapmak için biraz daha fazla nefes alma alanı var. Güvenli, sağlam ve adil bir yasal zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Düzenleyiciler kriptonun çok heyecan verici bir şey olduğu gerçeğinin elbette bilincinde olmalı ancak nasıl düzenleneceği hakkında konuşurken onu onaylıyor veya tanıtıyormuş gibi görünmekten kaçınmaları gerekir”.

Konuşmasının ardından bir bankacılık sektörü temsilcisi, bu yılın başlarında dijital varlıkların muhafazası ve kripto ile ilgili işlerin nasıl muhasebeleştirileceği ile ilgili Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu rehberlik notu hakkında Hsu'ya baskı yaptı. Soruyu soran kişi, rehberin çoğu bankayı kripto para birimi saklamasına katılmaktan caydırdığını söyledi. Hsu, başka bir düzenleyici kurumun çalışmaları hakkında doğrudan yorum yapmaktan kaçındı, ancak kripto para birimleri için gözetimin diğer menkul kıymetlerden daha karmaşık olduğu konusunda uyardı.

“Bu karmaşıklık çözülemeyecek bir şey değil ancak zaman alacak ve çok daha dikkatli adım atmalıyız (atmalısınız)”.

Read Entire Article