ABD Kripto Para Düzenlemesiyle İlgili Sıcak Gelişme!

2 years ago 94

Bitcoin ve altcoin yatırımcılarının yakından takip ettiği ABD regülasyon çalışmaları hızlanıyor. Amerikalı yetkililerin bu ay içinde kripto paralarla ilgili bir duruşmaya hazırlandığı öğrenildi. Peki bu duruşmanın detayları neler? Kripto paraların negatif görünümü devam ederken yaklaşan duruşma piyasaları nasıl etkileyebilir?

ABD Kripto Para Düzenlemesi

Temsilciler Meclisi'nin bu ayın sonlarında kripto para düzenlemesine ilişkin tanıklığı duymaya hazırlandığı öğrenildi. The Block tarafından ortaya atılan iddiaya göre konuyla ilgili bilgisi olan üç kaynak, Meclis Tarım Komisyonu'nun borsalar, enerji ve kredi alt komitesinin 23 Haziran'da "Dijital Varlıkların Geleceği Yönetmeliği" başlıklı bir oturum hazırladığını söylüyor. Alt komite henüz bir tanık listesi oluşturmadı.

Duruşma, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonunu denetleyen Meclis ve Senato Tarım Komiteleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yerine CFTC ile kripto para piyasaları üzerinde daha fazla yetki vermek için mevzuat düşünüyorken gerçekleşiyor. Senato Tarım Komitesinin başkanı ve kıdemli üyesi Debbie Stabenow (D-MI) ve John Boozman (R-AR), ilk olarak Politico tarafından bildirildiği ve Senatör Boozman'ın bir temsilcisinin onayladığı üzere bu boşluğu ele alan ortak mevzuat üzerinde çalışıyorlar.

Kripto Paraların İmajı

Terra'nın çöküşü ve kripto kredi platformu Celsius'un kullanıcı para çekme işlemlerini dondurması gibi son zamanlarda kripto para piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler kriptonun Kongre'deki itibarına gölge düşürdü. Finansal özgürlük, inovasyon gibi gerekçelerle motivasyon bulan kripto para savunucusu siyasiler bile son yaşanan olayların şokunu atlatamadı. Öte yandan başta Ripple, Coinbase ve FTX’in kurucusu SBF olmak üzere çok sayıda kripto para fedaisi lobicilik faaliyetleri için ciddi paralar harcıyor.

ABD ön seçimleri öncesinde kripto paralarla ilgili düzenlemelerin büyük ölçüde netlik kazanması bekleniyor. Kripto paraların siyasi propaganda aracına dönüştüğünü gördüğümüz Güney Kore iyi bir örnek olabilir. Siyasiler milyonlarca kripto para yatırımcısını etkilemek için daha ılımlı açıklamalar yapmak zorunda.

Başta Hazine Bakanı Yellen olmak üzere çok sayıda yetkili isim yıl sonuna kadar stablecoin ihraççısı şirketlerle ilgili regülasyon çalışmaların tamamlanması gerektiğini düşünüyor. Düzenlemelerle alakalı en kritik konuların başında stablecoinler ve DeFi geliyor.

Read Entire Article