ABD’li 3 Dev Bankadan Felaket Senaryosu Uyarısı: Kripto Paralar Etkilenecek!

2 years ago 92

 Yahoo Finance ile yaptığı röpörtajda JPMorgan'ın CEO'su Jamie Dimon ABD ekonomisinin hangi yöne gideceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

JPMorgan CEO'su: Fırtına Bulutları, Yaklaşıyor

Yönetici, güncel veriler doğrultusunda ABD ekonomisinin güçlü olduğuna dikkat çekerken, uzun vadede “farklı düşünmeniz gerektiğini” vurguladı. JPMorgan'a göre, küresel çapta devam eden ekonomik belirsizlik, Çin-Tayvan, Rusya-Ukrayna krizlerinin derinleşmesiyle daha da çıkmaza girebilir. Bu krizler nedeniyle tedarik zincirinin büyük oranda etkileneceğini iddia eden yönetici, enerji, yüksek enflasyon ve petrol fiyatlarının alarm verdiğini vurguladı. Dimon'a göre, fırtına bulutları yavaş yavaş yaklaşıyor. Uzman, şu açıklamayı yaptı:

Önümüzde resesyondan daha kötü bir senaryo var. Ekonominin %10 oranında küçüleceğini tahmin ediyorlar. Bu, iyimser bir tablo. Ben daha kötüsünü bekliyorum. %20 ila %30 arasında bir çöküş bekliyorum.

 Dimon, Haziran ayında ekonomik bir kasırganın yaklaşmakta ​​olduğu konusunda yine uyarıda bulunmuştu. Yönetici, bu süreçte yatırımcılara kendilerini desteklemelerini tavsiye etti. Dimon, resesyondan daha kötü bir senaryo öngörse de, JPMorgan Chase'in Olneyville banka şubesine yaptığı son ziyarette "Gelecek ne getirirse getirsin, JPMorgan hazırlıklıdır." ifadelerini kullandı. Çeşitli analistler, ABD ekonomisinin bu yıl resesyonda olabileceğini tahmin ediyor. Bank of America'nın  başkanı Michael Gapen Pazartesi günü Fox Business'a bu yıl resesyon ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Yönetici, Federal Rezerv'in enflasyonla savaşta istemeden bir resesyonu tetiklemesini bekliyor.  Goldman Sachs'ın ekonomisti David Mericle Pazar günkü bir müşteri notunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Yöneticiye göre, ABD ekonomisi zor bir süreçte ve FED'in kontol edemediği faktörler var.

Kripto Paralar, Nasıl Etkilenir?

Uzmanlara göre, kripto para piyasası hala olgunlaşma evresinde ve küresel ekonomide meydana gelen olaylardan önemli ölçüde etkileniyor. Bitcoin’in Nasdaq ile yüksek korelasyonu somut bir örnek. Geleneksel piyasalar resesyon riski yaşarsa, kripto para piyasası da bu felaketin içine sürüklenebilir. Kripto piyasası, tıpkı geleneksel piyasa gibi, ekonomik kriz veya resesyon riskinden muaf değildir. Doğal olarak, bir resesyon sürecinde kripto piyasasında en çok etkilenenler, hem bireylersel hem de kurumsal yatırımcılar olacaktır. Ekonomik krizlerde, yatırımcılar arasında yüksek riskli yatırımlarını dengeleme eğilimi vardır.

Ne yazık ki, çoğu yatırımcı, özellikle de bireyler için, kripto yatırımı “yüksek riskli” olarak kabul edilir. Bu yüzden, resesyon riskinde piyasada büyük bir satış baksısı ve tasfiye meydana gelecektir.  Panik satışı sonrası, Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler daha önce görülmemiş oranda düşüş yaşayacaklardır. Resesyon nedeniyle kripto para şirketleri hem sermaye hem de kredi ödemelerindeki geri ödemeler nedeniyle iflas bayrağını dikebilir. Bloomberg raporuna göre, birçok Bitcoin madencisi şimdiden borç batağına saplanmış durumda. Ayrıca, sektörde birçok insan işini kaybetmeye başladı.

Read Entire Article