ABD’li Düzenleyici 6 Kripto Para Odaklı Şirketi Kırmızı Listeye Aldı

2 years ago 104

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), 14 Temmuz'da Kaydı Bulunmayanlar Listesine (KIRMIZI liste) 34 kayıtsız şirketin eklediğini açıklayan bir bildiri yayınladı. Listede kripto paralarla ilgili hizmet sunan 6 kripto para odaklı şirket de yer alıyor.

CFTC'nin Kırmızı Listesi

KIRMIZI listeye alınan kripto para odaklı şirketler arasında B.O TradeFinancials, CryptoBO, CryptoSphereFX, Direct Cryptos ve Prime Crypto FX yer alıyor. Dünya çapında birçok düzenleyicinin görüşüne göre, özellikle ikili opsiyon ticareti sunan platformlar yasa dışı olarak kabul edilmektedir. Örneğin, İngiltere ve AB ikili opsiyon ticaretini yasakladı. Bildiri, diğer şeylerin yanı sıra ikili opsiyon ve borsa ticareti ile uğraşırken çoğunlukla CFTC'ye kayıtlı olmamasıyla ilgili olan bir işletmenin neden listeye eklenebileceğini de şu şekilde açıklıyor:

CFTC, soruşturma yönlendirmeleri ve kamuoyu araştırmalarından, Komisyon'a kayıtlı olmadığını ve ikili opsiyon ticareti, borsa, forex veya diğer ürünler gibi kayıt gerektiren bir sıfatla hareket ettiğini belirlediğinde bir şirketi KIRMIZI listeye ekler. Emtia Borsası Yasası genellikle türev endüstrisindeki aracıların CFTC'ye kaydolmasını gerektirir.

Şu anda kırmızı listede 200'den fazla şirket bulunuyor. CFTC, düzenleme söz konusu olduğunda hız kesmiyor ve diğer bazı ABD kurumlarıyla birlikte kripto para piyasasını kısıtlayarak kontrol etmek istiyor. Öte yandan herhangi bir şirketin kırmızı listeye eklenmesi, CFTC'nin kuruluşun herhangi bir yasayı ihlal ettiğini düşündüğü anlamına gelmiyor. Aksine, ekosisteme dahil olanlar için liste bir uyarı görevi görüyor ve kullanıcılara potansiyel dolandırıcılık gibi konularda dikkatli olmalarını söylüyor.

ABD Kripto Para Düzenlemesine Hazırlanıyor

CFTC, ABD'de kripto para düzenlemesi üzerinde çalışan birçok finansal düzenleyiciden biri. Ülke, sonunda kripto para düzenlemesi konusuna hız verdi ve kripto para kabulündeki büyüme ve hack, fonların dondurulması gibi kötü şöhretli olayların yol açtığı son piyasa çöküşü onları teşvik etti.

Bu nedenle, toplu olarak piyasanın farklı yönleri üzerinde çalıştıkları görülüyor. Örneğin ABD Hazinesi, stablecoin düzenlemesine odaklanırken, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para piyasası için menkul kıymetler yasası üzerinde çalışıyor.

Dünya, ABD'nin atacağı düzenleme adımlarını yakından takip edecek ve ona göre adım atacak. Her halükarda, ABD'nin kripto para düzenlemesi yakında gelecek gibi görünüyor ve bunun piyasa üzerinde belirgin bir etkisinin olması bekleniyor.

Read Entire Article