ABD’li Ekonomist Felaket Çanlarını Çaldı: Bitcoin, Altın, Borsa..!

2 years ago 93
Okuma Süresi: 2 Dakika
Önde gelen ekonomist ve HS Dent’in başkanı Harry Dent’e göre, piyasalar zirve yaptı ve 2024’e kadar ayı piyasası devam edecek. Fed’in ise bu konuda yapabileceği bir şey yok. Ünlü ismin Bitcoin (BTC) yorumu, gündeme oturdu.

Dent, Karamsar Bir Tablo Çizdi

 Küresel çapta resesyon riski devam ederken, Kitco News’in genel yayın yönetmeni Michelle Makori ile röpörtaj yapan ünlü ekonomist Harry Dent, hem kripto para piyasası hem de diğer piyasalar için karamsar bir tablo çizdi. Dent, şu açıklamayı yaptı:
 S&P 500, 4 Ocak’ta zirveye ulaştı ve o zamandan beri  düşüşe geçiyoruz. Federal Rezerv, para politikasının sonunda işe yaramadığını öğrenecek. İnsanlar bunu ancak iş işten geçtikten sonra anlayacak.
Borsa son yıllarda iyi performans gösterse de, Dent bunun aldatıcı olduğunu söyledi. Ekonomist, insanların borsanın tekrar toparlanacağını düşünmelerinin hayalperestlik olduğunu ve birkaç ayda meydana gelen yüzde 40’lık çöküşün iyi analiz edilmesini öneriyor. Federal Rezerv‘in “para basımının” şimdiye kadar ekonomiyi ayakta tuttuğunu iddia eden uzman, ekonominin felakete doğru yol aldığını ifade etti ve şunları ekledi:
Zaten resesyona girmek üzereyiz… Kısa vadede toparlanma mümkün değil. Fed, her şeyin yeniden yoluna girebileceğini umuyor. Ekonomiden ve bu bilimi oluşturan dinemikleri anlamıyorlar… Tarihin en büyük balonu ile karşı karşıyayız. Ölüyü, diriltemezsiniz.

Bitcoin ve Altın: Balon Uyarısı!

Dent, deflasyonist bir döneme girmek üzere olduğumuza inanıyor ve uzun vadeli ABD hazine bonolarının en iyi performans gösteren varlık olacağını iddia ediyor. Ayrıca altının fiyatının düşeceğini düşünüyor. Ünlü isim, altının da bir balon içerisinde olduğunu ve ivme kaybedeceğini söyledi. Dent, önümüzdeki bir veya iki yıl içinde altının 900 ila 1.000 dolara düşeceğini öngörüyor.
Dent, Bitcoin’in şu anda “en büyük balon” olduğunu öne sürse de, ekonomi toparlandıkça Bitcoin için 2037’ye kadar “yarım milyon ila bir milyon dolar fiyat öngörüyor. Ancak uzmana göre, Bitcoin önce 3.000 ila 7.000 dolar aralığına çakılacak. Dent, altın standardını hatırlatarak şunları söyledi:
 Bitcoin, para için yeni dijital standart olacak. Önümüzdeki iki yıl içinde bu çöküşü yaşarsak, alacağım bir numaralı şey Bitcoin veya Ethereum olurdu.
Read Entire Article