ABD’li Gazetecinin Ethereum ve SEC İddiası Büyük Panik Yarattı: 2024!

2 years ago 89

Ripple (XRP) ve SEC arasındaki dava devam ederken, kurum kripto para sektörüne yönelik tavrını gün geçtikçe sertleştiriyor.

Kongre'den SEC Lehine Yasa Değişikliği: 2024

Fox Business gazetecisi Eleanor Terrett, SEC'in Bitcoin (BTC) dışındaki tüm kripto paraların kendi yetki alanına girdiğini iddia etmesiyle birlikte, kurumun kayıtsız 2014 ICO'su nedeniyle Ethereum'a (ETH) dava açması için 2024 yılına kadar zamanı olduğunu söyledi. Terrett'e göre, bundan önce, SEC'in ABD'de kayıt dışı menkul kıymet arzı yaptığına inanılan şirketlere dava açmak için beş yıllık bir zaman aşımı süresi vardı. Bu yasaya dayanarak, SEC'in Ethereum'u dava edebileceği dönem 2019'da "teknik olarak sona erdi". Bununla birlikte, ABD Kongesi kısa süre önce menkul kıymetler yasalarının ihlali yoluyla yasadışı olarak elde edilen paraların geri alınması sürecini 10 yıla çıkardı. Bu nedenle, Özellikle, Kongre'nin SEC'e verdiği yeni yetki ile, SEC Ethereum'a 2024 yılına kadar dava açabiir.  Gazeteci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

SEC, yasal olarak kayıtsız ICO'su nedeniyle  Ethereum'a 2024'e kadar dava açabilir. Peki, SEC böyle bir şey yapacak mı? Bunu zaman gösterecek

SEC, son zamanda ABD'de kayıt dışı ICO'lar yürüttüğüne inandığı kripto para şirketlerini hedef alıyor. Bu hafta SEC, 2016 yılında ICO yoluyla 16.5 milyon dolar toplayan Dragonchain aleyhine dava açtı. Dava dosyasında, SEC, ICO yoluyla elde edilen gelirlerin geri ödenmesini ve ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği için para cezası talep ediyor. Dragonchain dışında, geçmişte SEC, Ripple ve Telegram da dahil olmak üzere diğer üst düzey firmaları da suçladı. Diğer şirketler SEC ile anlaşmayı tercih ederken, Ripple 2013 ICO'sunun ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğini iddia ederek yasal sürecini devam ettiriyor

SEC, Neden Ethereum'u Hedef Almadı?

 Ripple'ın XRP'nin bir menkul kıymet olmadığını kanıtlama kararlılığı, bu süreçte Ethereum'a çok fazla dikkat çekti. Birçok uzman SEC'in neden Ripple'ın işlediğini iddia ettiği aynı suç için ETH'yi hedef almadığını merak etti. SEC başkanı Gary Gensler kısa süre önce kurumun yalnızca Bitcoin'i yetki alanı dışında gördüğünü söyledi. Bu, ETH dahil tüm altcoin'lerin menkul kıymet olarak kabul edildiğini ima eder. SEC'in eski personelinin bir kısmı Ethereum'da görev yapıyor. İddialara göre, SEC'in Ethereum'u hedef almamasının nedeni bu olabilir.

SEC'in Kurumsal Finansman bölümünün eski müdürü William Hinman, komisyonun Kurumsal Finansman bölümünün başkanlığına atanmadan önce Simpson Thatcher'ın ortağıydı. Simpson Thatcher, Ethereum'u kurumsal bir varlık olarak zirveye çıkarmaya adanmış bir şirket olan Enterprise Ethereum Alliance'ın (EEA) bir üyesidir. Empower Oversight kısa süre önce Hinman'ın SEC'in Finans Kurumu'na başkanlık ederken önemli bir skandalı ortaya çıkardı. Empower Oversight tarafından paylaşılan belgelere göre Hinman, SEC'de geçirdiği süre boyunca Simpson Thatcher ile bir dizi toplantı yaptı ve sonuçta 2018'de yaptığı konuşmada ETH'nin menkul kıymet olmadığını açıkladı.

Read Entire Article