ABD’li Kanun Yapıcılardan CFTC Üyesi Romero: Kripto Paralardaki Boşluk Hızla Kapatılmalı

2 years ago 92

Küresel kanun yapıcılar ve yatırımcılar, kripto para piyasasında devam eden çöküşü yakından takip ediyor. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (CFTC) üyelerinden Christy Goldsmith Romero, katıldığı bir etkinlikte ABD hükümetinin kripto paraların regüle edilmesindeki boşluğu hızla kapatması gerektiğini söyledi.

"Daha Fazla Netlik Gerekiyor"

Bir Axios etkinliğinde konuşan CFTC üyesi Romero, kripto paralar için çıkarılacak yasalar ve regülasyonlar konusunda netliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu şekilde daha fazla tüketici korumasının sunulabileceğini ifade eden Romero, kripto para endüstrisinin gelişiminin de desteklenebileceğini belirtti. CFTC üyesi, piyasanın mevcut durumunun 2008'deki küresel ekonomik krizle bazı benzerliklerinin bulunduğunu da ekledi.

Romero, kanun yapıcıların elinde herhangi bir regülasyon çerçevesinin bulunmamasından dolayı kripto para piyasasının büyük bir regüle edilmemiş piyasa olduğundan bahsetti. Mevcut piyasanın hisse senedi piyasası ile ilişkili hale geldiğini de sözlerine ekledi ve şu an için en büyük endişelerinin yatırımcı koruması olduğunu belirtti.

Etkinlik, kripto para piyasasının çöküşünün ortasında gerçekleşti. Sektör, bu ayın başından bu yana büyük bir satış gördü. CoinMarketCap'in verilerine göre, toplam piyasa değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 10 düştü ve yazım sırasında 900 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Regülasyonlar CFTC'ye Yardımcı Olabilir mi?

Romero, konuşması sırasında CFTC'nin regülasyonlar üzerinde herhangi bir yetkisinin bulunmadığını da ekledi. Gerçekten de CFTC, defter ve kayıtları kontrol etme veya herhangi bir kripto para şirketini inceleme ve spot piyasada işlem gerçekleştirme yetkisine sahip değil.

Öte yandan, Cumhuriyetçi Senatör ve Bitcoin destekçisi Senatör Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand, geçen hafta kripto paralar üzerine bir yasa tasarısı sundular.

Sunulan yasa tasarısına göre, 200 doların altındaki kripto para işlemleri vergiden muaf olacak. Aynı zamanda kilit kanun yapıcı kurumları desteklemek için bir danışma komitesi kurulacak ve CFTC gibi kurumlar da kripto paralarla ilgili regülasyonlar üzerinde dikkate alınacak. Şu an itibariyle, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para piyasasını çevreleyen sorunları yakından takip eden tek ABD'li kanun yapıcılardan.

Read Entire Article