ABD’li Senatör, Kripto Yasa Tasarısının Detaylarını Paylaştı: NFT’ler Henüz Tasarıya Dahil Edilmedi

2 years ago 116

ABD’li Senatör Cynthia Lummis, yakın tarihli bir röportajında bir süredir çalışmakta olduğu kripto yasa tasarısına ilişkin detayları paylaştı. Lummis, yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir toplam piyasa değerine ulaşan kripto para ekosisteminin yasal düzenleyici çerçeveye sahip olması gerektiğini ve bu bağlamda söz konusu yasa tasarısını yıl sonuna kadar sunmayı planladığını dile getirdi. Ayrıca ABD’li Senatör, yasa tasarısının şimdilik NFT’leri kapsamadığını da sözlerine ekledi.

ABD’li Senatör, Kripto Yasa Tasarısının Detaylarını Açıkladı

Geçmişte kamuoyuna verdiği demeçler ile bir kripto para savunucusu olduğu bilinen ABD’li Senatör Cynthia Lummis, yakın tarihli röportajında bir süredir çalışmakta olduğu kripto yasa tasarısına ilişkin detayları paylaştı. Lummis, yaklaşık2 trilyon dolarlık bir toplam piyasa değerine ulaşan kripto endüstrisinin, inovasyonu engellemeden kullanıcıları koruyan bir düzenleyici çerçeveye sahip olması gerektiğine inandığını dile getirdi. Yasal çerçevenin önemine vurgu yapan Lummis, yasa tasarısını kripto para birimleri ve geleneksel varlıkların benzer düzenleyici kategorilere girmesi için uyarladığını ifade etti.

Ayrıca Lummis, Kongre’de kripto para birimleri konusunda yeterli bir rehberlik olmadığını ve bu durumun SEC’nin ani kararlar almasına neden olduğunu belirtti.

Yasa Tasarısı NFT’leri Kapsamıyor

Yaklaşık olarak 2 trilyon dolarlık bir toplam piyasa değerine ulaşan kripto para ekosisteminin yasal bir düzenleyici çerçeveye ihtiyacı olduğunu dile getiren ve bu bağlamda bir süredir kripto varlıklara ilişkin bir yasa tasarısı için çalışan Lummis, NFT’lerin bu yasa tasarısında ele alınmayacağını dile getirdi. ABD’li Senatör Lummis, şimdilik NFT’lerin nasıl kategorize edileceklerinin net olmadığını ve NFT’lere ilişkin yasal düzenlemelerin ilerleyen süreçlerde netlik kazanacağını da ifadelerine ekledi.

Read Entire Article