ABD’li Senatör Warren’den Yeni Hamle! Wall Street Bankalarına Kripto Para Engeli

2 years ago 86

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Wall Street'in kripto para piyasalarına girişini sınırlandırmak için yeni bir girişimde bulunarak kripto para karşıtı duruşunu devam ettirdi. Senato Bankacılık Komitesi üyesi Elizabeth Warren, komite üyelerini ve senatörleri Para Birimi Denetleme Ofisi'ne (OCC) bankalar tarafından sunulan kripto para hizmetlerinin sonlandırılmasını talep eden bir belgeyi imzalamaya davet etti.

Wall Street Bankalarına Engel

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi üyesi Elizabeth Warren, Senato üyelerini bankaların kripto para saklama gibi kripto para hizmetleri sunmaları için OCC'nin sağladığı rehberliği sonlandırmasını talep eden bir belgeyi imzalamaya davet etti. Komite, kripto para rehberliğinin Wall Street bankalarının kripto para piyasalarına girmesine yardımcı olduğuna ve bankacılık sistemi için riskleri artırdığına inanıyor.

Belge, OCC'nin Federal Rezerv (Fed) ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ile "tüketicileri ve bankacılık sisteminin güvenliğini ve sağlamlığını yeterince koruyan" alternatif bir kripto para yaklaşımı oluşturmasını tavsiye ediyor.

Senato Bankacılık Komitesi'nin hazırladığı belgenin son hali OCC Vekili Michael Hsu'ya gönderilecek. Bir OCC temsilcisi, gelen bir yorum talebine Michael Hsu'nun bankaların kripto paralara olan ilgisindeki artışa ilişkin endişeleri hakkındaki son yorumlarına atıfta bulundu. OCC Vekili, bankalar için kripto para rehberliğini değiştirme konusuna ilgi göstermesiyle bilinen bir isim. Hsu, geleneksel finansal sisteme kripto paraların dahil olması konusunda daha fazla dikkatli olunması çağrısında bulunmuştu.

Özellikle son kripto para çöküşü, yatırımcıların milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldu ve Hsu gibi önemli isimlerden yasa koruyuculara ve düzenleyicilere kadar kripto paralarla ilgili hizmetler üzerindeki incelemelerin artırılması çağrısı geldi. Warren'in hazırladığı belge de OCC'nin önceki rehberliğinin ve yasalarının bankacılık sistemini son kripto para çöküşünden korumak için yetersiz kaldığını öne sürüyor. Bankaların kripto paralarla hizmet vermesini önlemeleri için kripto para rehberliğinin değiştirilmesini ve kaldırılmasını talep ediyor. Belgede bu konuya ilişkin olarak şu ifadeler yer alıyor:

OCC'nin önceki yorum belgelerinin eksikliklerini ve son aylarda daha ciddi hale gelen kripto paralarla ilgili bankacılık faaliyetlerine ilişkili riskleri düzgün bir şekilde ele almamasından endişe duyuyoruz.

Belge, ayrıca şu anda kripto paralarla ile ilgili hizmetler sunan düzenlenmiş bankalar ve bu hizmetlerdeki toplam dolar hacmi hakkında ayrıntılı bilgi talep ediyor.

SEC ve Senatörlerin Duruşu

SEC Başkanı Gary Gensler ve Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown ve üye Senatör Elizabeth Warren, son aylarda kripto para faaliyetleri ve şirketleri üzerinde daha fazla düzenleyici gözetimi çağrısında bulunuyor.

Gensler'in kripto para politikaları ve zorunlu yargı yetkisi konusundaki yaklaşımı kripto para topluluğu, diğer düzenleyiciler ve kanun koyucular tarafından eleştirildi. Kripto para yatırımcıları, Gensler'in görevinden istifa etmesi için bir imza kampanyası bile başlattı.

Warren ve Brown, kripto para dolandırıcılığı ve riskleriyle mücadele için düzenleyicilere baskı yapıyor. Warren kısa süre önce düzenleyicilere yüksek enerji kullanımından dolayı kripto para madencilerine karşı harekete geçmeleri için mektup bile gönderdi.

Read Entire Article