ABD’li Senatörlerden Kripto Para İşlemleri için Vergi Muafiyeti Tasarısı

2 years ago 90

ABD'li senatörler Pat Toomey ve Kyrsten Sinema, kripto paralarda yapılan ufak satın alımlarda vergi bildiriminde muafiyet sağlayan "Sanal Para Birimi Vergi Adaleti Yasasını" Kongre'ye sundu.

Hedefte Küçük İşlemler Var

Şu anda ABD'deki kripto para kullanıcılarının, kripto paralardan elde ettikleri kazançları yasal olarak bildirmeleri gerekiyor. Bu da kripto paraların öncelikle bir ödeme aracı olmaktan ziyade bir yatırım aracı olduğu varsayımına neden oluyor. ABD'nin vergi kurumu IRS, söz konusu küçük kripto para işlemlerini vergilendirmekle ilgilenmiyor gibi görünüyor olsa da ülkedeki kripto para yatırımcıları uzun zamandır bu konuda yasal koruma talep ediyor.

Yasa tasarısının onaylanması halinde, değeri 50 doların altında olan kripto para işlemleri için geçerli olacak ve bildirim miktarını enflasyonla birlikte otomatik olarak ayarlamaya yönelik bir hükümle birlikte uygulanacak. Ayrıca, kripto para ve fiat para arasındaki işlemler arasında herhangi bir ayrım yapılmayacak ve  aynı işlemin (veya bir dizi ilgili işlemin) parçası olan tüm satışlar veya değiş tokuşlar, tek bir satış veya değiş tokuş olarak kabul edilecek.

Kripto Para Lobisinden Onay

Coin Center, Blockchain Association ve Association for Digital Asset Markets dahil olmak üzere, ABD'deki kripto para lobisinin birkaç etkin üyesinden Toomey ve Sinema'nın sunduğu yasa tasarısına destek geldi.

Öte yandan küçük kripto para işlemlerini 200 dolar olarak belirleyen benzer bir yasa tasarısı son iki Kongre oturumunda gündemdeydi. Küçük kripto para işlemlerinde vergi muafiyeti, aynı zamanda Senatör Lummis ve Gillibrand'ın Haziran ayında tanıttığı ve bu tür bir hazırlığın Senato mevzuatında ilk kez görüldüğü çok amaçlı kripto para yasa tasarısının da bir parçasıydı. Ancak yasama takvimi Kasım ayındaki ara seçimlerinden önce kapanacak. Tüm bunlarla birlikte Toomey, yeniden aday olmayacak. Bu da bir sonraki Kongre oturumunda sunduğu yasa tasarısını savunmak için görev alamayacağı anlamına geliyor.

Read Entire Article