ABD’li Ünlü Trader Stratejisini Açıkladı: Bitcoin ve Borsadan Böyle Para Kazanılır

2 years ago 93

Finans dünyasına farklı bir boyut kazandıran Crowded Market Report'un yazarı ve ünlü trader  Jason Shapiro, borsanın önümüzdeki on yılda herhangi bir uzun vadeli kazanç sağlamayacağını açıkladı.

HODL, İşe Yaramayacak!

Jason Shapiro, Bitcoin (BTC) rallisin ihtimalinin çok düşük olduğuna inanıyor. Ekonomist ayrıca, kripto paralarda dip seviyenin henüz gelmediğini ve Eylül FOMC toplantısına yakın bir zamanda Bitcoin'in önemli ölçüde düşeceğini ortaya koyuyor. Stratejiste göre, piyasalardan para kazanmanın en iyi yolu uzun vadede HODL yapmaktan ziyade kısa vadeli fiyat hareketlerini tespit etmek. Shapiro, kengine özgü ''karşıt strateji'' ismini verdiği yöntem ile biliniyor. Uzmana göre, uzun vadeli fiyat analizi için en iyi göstergelerden biri, herhangi bir hisse senedindeki uzun ve kısa pozisyonların kalabalıklığını anlamaktır. Ekonomist, hisse senedinin çoğu zaman ortak aklın tersi yönde hareket edeceğine inanıyor.

Mevcut piyasa senaryosunda Jason, borsalarda uzun vadel HOLD stratejisinin çalışmayacağına inanıyor. Tokyo borsası Nikkei örneğini aktaran Shapiro, çoğu zaman piyasaların uzun vadeli kayıplarla işlemeye devam ettiğini ortaya koyuyor. Makroekonomik belirsizlik nedeniyle ABD borsasının da benzer bir kaderle karşılaşacağına inanıyor.

Fed Faktörü: Bitcoin, Uzun Vadede Toparlanamayacak

Jason Shapiro, trader'ların Ethereum'u (ETH) Bitcoin'den daha fazla hedge ettiğini vurgulayan bir tablo ortaya koydu. Hedge, ''ileri tarihte oluşabilecek finansal risklere karşı korunma amacıyla herhangi bir döviz veya emtia ya da finansal üründe sahip olunan pozisyonun tam tersi yönünde işlem açmak'' olarak tanımlanabilir. Uzmana göre, bu durum Bitcoin rallisi için iyi bir işaret değil. Yazara göre, ayrıca boğa piyasasının zirvesinde BTC'de uzun pozisyonda olan kişilerin sayısı azaldı. Ancak yatırımcıların çoğunluğu hala BTC'de uzun pozisyonda. Shapiro'nun ''Karşıt Strateji'' ilkesine göre, uzun vadede BTC tutmak herhangi bir kazanç sağlamayacak.

Shapiro ayrıca Federal Rezerv'in hızlı bir şekilde hareket edemeyeceğine inanan birçok uzmandan biri. Birçok ekonomist, gelecekteki enflasyon rakamlarının Fed'in Niceliksel Sıkıştırma politikasını hafifletmek için çok az şey yapacağına inanıyor. Eylül FOMC toplantısı alışılmadık derecede büyük bir faiz artışı ile sonuçlanırsa, kripto endüstrisi için daha kötü senaryolar yaşabnabilir.

Read Entire Article