ABD’li Yatırım Şirketi Açıkladı: Ayı Piyasasında Bu 2 Altcoin’den Şaşmayın!

1 year ago 66

ABD merkezli yatırım ve finansal danışmanlık şirketi The Motley Fool analistlerinden Dominic Basulto, uzun vadede yatırımcıların radarında olması gereken 2 popüler altcoin projesine dikkat çekti.

Solana: 2 Proje Dönüm Noktası Olabilir!

Analistin listesindeki ilk altcoin Solana (SOL). SOL, işlem hızı ile ön plana çıkıyor. Solana saniyede 4.200'den fazla işlem gerçekleştiriyor. Ancak Solana'nın mimarisi, potansiyel olarak saniyede 65.000 işlemi yapmasına izin veriyor. Solana ayrıca, NFT sektöründe de önemli başarılara imza atıyor.  CryptoSlam'e göre, son 30 gün içinde Solana, NFT satış hacmine göre ikinci en büyük blok zinciri oldu. Solana'nın ödeme alanında büyümek ve mobil kriptonun gelişimine öncülük etmek için büyük planları var. Şirket, bu yılın başlarında Solana Pay'i başlattı. Bu, Solana üzerine kurulmuş bir ödeme sistemi. Solana Pay, bir işletmenin ve müşterilerinin aracılardan kaçınmasına olanak sağlıyor. Bu, ücretlerin bir cent'ten daha az olduğu anlamına gelir. Solana Pay lansmanından bir ay sonra, yaklaşık 600 işletmeyi  çekmeyi başardı.

Elbette Solana Pay, Visa veya Paypal gibi iyi bilinen ödeme sistemlerini geçmekten hala çok uzak. Ancak uzun vadede büyük başarılara imza atabilir.  Cep telefonlarına gelince, Solana gelecek yıl kendi Saga cep telefonunu satmaya başlayacağını söylüyor. Telefonun sistemi, Solana blok zincirine bağlanacak. Telefon, özellikle kripto para odaklı olacak ve işlemleri  daha da kolaylaştıracak. Solana, geliştiricilerin kullanımına zaten bir yapı çerçevesi sundu. Bu, zaten Saga'da kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış deneyimler oluşturdukları anlamına gelir. Saga, Apple'ın iPhone'u kadar popüler olacak mı? Bu şu anda imkansız görünebilir, ancak Saga da SOL ekosistemi için önemli bir proje konumunda.  Solana sene başından beri %82 düştü. Ödeme ve mobil konusundaki girişimleri, SOL'un benimsenmesini daha da artıracak. Solana bu alanlarda biraz ilerleme kaydederse, SOL bir sonraki boğa koşusunda  yeni zirvelere ulaşabilir.

Cardano: Biraz Sabır!

Analistin listesindeki ikinci altcoin Cardano (ADA). Cardano da sene başından beri %70 düştü. Cardano yakın zamanda hayata geçirdiği güncellemesi ile önemli bir dönüm noktasına ulaştı. ADA, geçen ay Vasil Fork güncellemesini tamamladı. Bu güncelleme, ölçeklenebilirliği iyileştirmeyi ve Cardano'yu merkeziyetsiz uygulamalar (dApp'ler) açısından güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu oldukça önemli çünkü Vasil sayesinde  giderek daha fazla geliştirici Cardano'yu geliştirmeye teşvik edilecek ve bu da muhtemelen daha fazla kullanıcı çekecek. Son zamanlarda, Cardano'nun hidra ölçeklendirme çözümü, merkezi olmayan borsa SundaeSwap'ta bir demoyu tamamladı. Cardano henüz hidra için bir lansman tarihi belirlemedi ve gerçekleşmesi biraz zaman alabilir. Bu da Cardano için dönüm noktası olabilir.   Hydra, bazı işlemlerin zincir dışında gerçekleşmesine izin vererek işlem hızını artıracak ve ana ağdaki tıkanıklığı azaltacak.

Analite göre, Cardano kullanıcıları ve yatırımcıları şu anda sabırlı olmalı. Bu gelişmelerin fiyata yansıması zaman alabilir.  Cardano için başka bir katalizör, Lace cüzdanının piyasaya sürülmesi olabilir. Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, Lace'in platforma 1 milyar kullanıcı getirme fikriyle tasarlandığını söylüyor. Cardano'ya göre cüzdanın "Web3 yaşamınız için tek bir platform" olarak hizmet etmesi amaçlanıyor. Analite göre, ADA bir sonraki boğa piyasasına yeni zirvelere ulaşabilir.

Read Entire Article