ABD’li Yatırım Şirketi Uzun Vadede 2 Altcoin Projesine Dikkat Çekti!

2 years ago 94

ABD merkezli yatırım ve finansal danışmanlık şirketi The Motley Fool analistlerinden Adria Cimino, uzun vadede yatırımcıların radarında olması gereken 2 altcoin projesine dikkat çekti.

SOL: NFT ve Ödeme Sistemi, Zirveye Oynuyor

Ethereum'un (ETH) en büyük rakibi olarak nitelendirilen Solana (SOL), işlem hızı ve düşük maliyeti ile son dönemde büyük popülarite kazandı. Bu durum, Solana'nın işlemleri doğrulama tarzıyla oldukça ilişkili. Solana, geçmiş kanıtlama mekanizmasını kullanıyor. Analiste göre, SOL'un mimarisi sansüre dirençli, hızlı, güvenlidir ve küesel çapta benimsenmesini kolaylaştırmak için tasarlanmış. Blok zincirinde zaman tutmak için Solana, Tarih İspatı (PoH) olarak bilinen yenilikçi bir süreç kullanır. Analiste göre, son zamanlarda kesintiler ve tekink sounlar yaşamasına rağmen, bu mekanizma ekosistemin güvenilirliğini artırarak kullanıcılara güven aşılıyor. Diğer bir faktör ise NFT'ler. İlk olarak, Solana'da ortalama 1,50 dolar maliyetle 5,7 milyondan fazla NFT oluşturuldu. Bazı platformlarda bir NFT'nin basılması toplamda 500 dolar veya daha fazla olabilir. Solana, bu nedenle büyük ve iddialı bir NFT platformuna dönüştü. CryptoSlam'e göre, Solana, Ethereum'dan sonra satış hacmine göre ikinci en büyük paltform konumunda.

SOL, ayrıca ödeme sistemi ile bir adım öne geçti. Solana kısa süre önce Solana Pay'i başlattı. Bu, trader'ların blok zincirinin hızından yararlanmak için kullanabilecekleri bir sistem. Solana, saniyede 60.000'e kadar işlem gerçekleştirebilir. Ortalama ücret, bir sentin onda biri kadardır. Solana'nın temel sorunu ağda meydana gelen kesintiler. Blockchain, geçtiğimiz yıl boyunca birkaç kesinti yaşadı. En sonuncusu bu ayın başlarında gerçekleşti. Analiste göre, bu  risk teşkil ediyor. Ancak Solana'nın hala beta aşamasında olduğunu hatırlamak da önemli. Yazılım mühendisleri, Solana beta sürümündeyken sorunlarını çözebilirse, platformun geleceği parlak olabilir.

AVAX: Ethereum Entegrasyonu, Büyük Avantaj

Analiste göre, Avalance'ın (AVAX), ilk avantajı tasarımı. AVAX, hızıyla bilinen başka bir ekosistem. Projenin yapısı, oldukça sağlam. AVAX, birincil ağ ve üç zincirden oluşur. Birincil ağ, her zinciri doğrular ve güvence altına alır. Değişim zinciri ise, varlıkların oluşturulması ve değişimi için kullanılır. Platform zinciri, doğrulayıcıları koordine eder ve alt ağlar oluşturur. Sözleşme zinciri ise sözleşmeleri yürütür. Bu yapı ve alt ağ kullanımı nedeniyle Avalanche'ın işlem kapasitesi neredeyse sınırsızdır. Tüm işlemler iki saniyeden daha kısa sürede tamamlanır. Bu hız aynı zamanda kullanıcılar için maliyetleri de düşürür. Avalanche'ın bir diğer artısı da Ethereum ile uyumlu olması. Ethereum, dünyanın en büyük ikinci blok zinciri konumunda.

Ethereum,  NFT ve merkeziyetsiz uygulamalarda (dApps) liderliğini koruyor. Liderlik koltuğunda uzun bir süre oturacak gibi. İşte bu yüzden Ethereum ile rekabet etmektense onunla çalışmak iyi bir fikir. Geliştiriciler, Avalanche üzerinde mevcut bir Ethereum dApp'ini başlatabilir. Kullanıcılar, Avalanche köprüsünü kullanarak varlıkları iki blok zinciri arasında aktarabilir. AVAX,  2020'de piyasaya sürüldü. Analiste göre, proje kısa zamanda büyük işlere imza attı. Gelecekte hayata geçirilebilecek birçok güncelleme ve proje bulunuyor.  Avalanche, merkeziyetsiz finans, kültür ve varlık yönetimi uygulamaları dahil olmak üzere 200'den fazla projeye ev sahipliği yapıyor.

Read Entire Article