ABD Merkezli Kripto Lending Platformu, 100 Milyon Dolarlık Yaptırım İle Karşı Karşıya!

2 years ago 114

Bloomberg’in haberine göre Kripto lending platformu BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başta olmak üzere birden fazla düzenleyici kurum ile devam eden soruşturmaları çözmek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile BlockFi, düzenleyici kurumlar ile diyalog halinde olduklarını ve müşterilerin platformu kullanmaya devam edebileceklerini duyurdu.

Bloomberg: BlockFi, 100 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Müşterilerine BTC, ETH ve USDT gibi kripto para birimlerini tasarruf edebilmelerine ve bu kripto para birimleri ile de platformdan faiz getirileri kazanabilmelerine yönelik bir iş modeline sahip olan BlockFi, 2021 yılının sonlarında SEC’nin çeşitli iddiaları ile karşı karşıya kaldı. SEC, Kasım 2021’de %5 ila %10 arasında getiri sağlayabilen bu BlockFi faiz hesaplarının kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu iddia etti. Ayrıca BlockFi, SEC’den farklı beş farklı yerel düzenleyici kurumdan da ürün sunmayı bırakması yönünde çeşitli talepler aldı.

Kripto Lending Platformları Regülatörlerle Karşı Karşıya

Aralarında Celsius’un da bulunduğu birçok kripto lending platformu, son dönemlerde hem yerel hem de federal düzenleyiciler ile karşı karşıya kaldı. Ek olarak, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase de SEC‘nin uyarıları yakın zamanda başlatmayı planladığı lend ürününü iptal etti.

Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile BlockFi, düzenleyici kurumlar ile diyalog halinde olduklarını ve müşterilerin platformu kullanmaya devam edebileceklerini duyurdu.

Söz konusu 100 milyon dolarlık ödemeye ilişkin bir resmi netlik olmasa da Bloomberg’in bildirdiği üzere bu yaptırım, kripto şirketlerinin şimdiye kadar karşılaştığı en büyük yaptırımlardan biri olacak.

Read Entire Article