ABD SEC Dava Açar Mı? Dogecoin (DOGE) Menkul Kıymet Mi?

1 year ago 77

Kripto para yatırımcıları SEC Başkanının altcoinlerin hemen hemen hepsi için menkul kıymet tanımını kullanmasının ardından endişeli. Son Temsilciler Meclisi duruşmasında da SEC Başkanı altcoinlerin çoğunun mevcut kurallara göre menkul kıymet olabileceğini söylemişti. Peki ya DOGE? Dogecoin menkul kıymet mi?

Kayıtsız Menkul Kıymet Davaları

Şubat ayında DOT Coin fiyatı SEC ile anlaştıkları iddia eden Kasım tarihli bir makalenin yeniden gündeme gelmesiyle yükselmişti. Ancak ardından bunun tekrar taraflı bir görüş olduğu yatırımcıların aklına geldi ve işler tersine döndü. DOT ve ETH dahil tüm altcoinler menkul kıymet olarak sınıflandırılabilir ve Gensler bu konuda net görünüyor. Eğer bir altcoin menkul kıymet veya sermaye piyasası varlığı olarak tanımlanırsa ona kayıtsız menkul kıymet davası açılabilir. Ardından yıllardır Ripple yönetiminin verdiğine benzer bir süreç yaşarlar.

Hiçbir yatırımcı böyle bir riski göze almak istemiyor ve artan düzenleyici baskının ortasında bu konu Dogecoin (DOGE) için de gündeme taşındı. 20 Nisan tarihinde Dogecoin Vakfının üst düzey isimlerinden biri gerekçeleriyle birlikte bu soruya cevap verdi. DOGE menkul kıymet mi?

Dogecoin (DOGE) Menkul Kıymet Mi?

Fox Business, 20 Nisan DOGE günü sebebiyle vakfın yönetim kurulu üyelerinden biriyle sohbet etti. Söz konusu kişi olan Marshall Hyner, 2013 yılından bu yana Dogecoin Vakfı'nda görev yapıyor. Röportajda, ABD SEC'in memecoin'i hedef alamayacağından bahsetti. Nedenlerini açıklarken, DOGE'nin Bitcoin'e benzediğini ve bu nedenle bir menkul kıymet olmadığını söyledi. Ayrıca DOGE'nin topluluk odaklı olduğunu da belirtti. Bu nedenle, merkezi olmayan yapısı, SEC'in gazabından onu kurtarabilir.

Ayrıca Hyner, ABD düzenleyicisinin yaptırım yaklaşımının hayranı olmadığını itiraf etti. Bunun yerine, SEC'i gözetim ve projenin hayatta kalmasını sağlamak için politikalar oluşturmaya çağırdı. Hyner şunları söyledi;

“Merkezi şirketler kuran ve bunlara sahip olan gruplar olduğunu düşünüyorum. Ancak bu, merkezi kuruluşlara sahip oldukları için bir kripto para biriminin merkezi olmadığı anlamına gelmez."

SEC'in Dogecoin ile ilgili herhangi bir özel açıklama yapmadığını belirtmek önemlidir. Ajansın kripto para birimine karşı herhangi bir düzenleyici işlem yapıp yapmayacağı da belli değil. Bununla birlikte, SEC'in düzenleyici odağı öncelikle ICO aracılığıyla piyasaya sürülen varlıklar oluyor. DOGE bu şekilde piyasaya sürülmedi ve bir ön satış süreci olmadı. Aynı zamanda ilk döneminde yatırım fırsatı olarak da pazarlanmadı.

Read Entire Article