ABD Taşlarken Onlar Kucak Açtı! Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Bomba İddia!

1 year ago 56

ABD'deki düzenleyiciler kripto para sektörü üzerindeki kontrollerini artırırken, Hong Kong önündeki potansiyel fırsatlara bakarak atılımlar yapıyor görüntüsü vermeye devam ediyor. Son gelişmeler, Hong Kong'lu düzenleyicilerin sektörde finansmana erişimi kolaylaştırmak amacıyla Hong Kong merkezli kripto para şirketleri ve bankalar arasında bir toplantı düzenleyeceğini gösteriyor.

Toplantı 28 Nisan'da Hong Kong Para Otoritesi'nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

Bloomberg tarafından erişilen bilgilere göre, yuvarlak masa toplantısı 28 Nisan'da Hong Kong Para Otoritesi'nde (HKMA) gerçekleşecek ve "doğrudan diyaloğu" kolaylaştırmak, banka hesaplarının açılması ve bu ilişkin sürdürülmesinde pratik deneyimleri ve bunlara bakış açıları ele alınacak.

Bloomberg'in haberine göre HKMA ile Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu oturumları ortaklaşa düzenleyecek. İkili, kripto para borsalarının yanı sıra stablecoin'leri de denetleyen aynı düzenleyicilerdir.

Hong Kong, kripto paralara birkaç yıl boyunca şüpheyle yaklaşmasının ardından 2022'nin Eylül ayında Asya'daki kripto para ve Web3 şirketlerinin merkezi olmak için harekete geçti. O zamandan beri, son birkaç ayda görülen büyük piyasa çöküşüne ve iflaslara rağmen bu yönde aktif olarak çalışmalar yapıyor. Hong Kong düzenleyiciler için en büyük zorluk, kripto para şirketleri ile bankalar arasında bankacılık ilişkileri kurmak ve kripto para şirketlerine uygun KYC ve AML kurallarına uygun kurumsal banka hesapları sunmak olacak.

Çinli Bankalar Hong Kong Merkezli Kripto Para Şirketlerine Yardım Ediyor

Bu ayın başında ABD'de patlak veren bankacılık krizinin ortasında düzenleyicilerin bankalardan kripto paralara olan maruziyetlerini azaltmalarını istediler. Görüşüne göre Hong Kong merkezli kripto para şirketlerine yardım elini uzatan Çin anakarasındaki bankalar da bu duruma ayak uydurmaya çalışıyor. Konuya yakın kaynaklar, aralarında Bank of Communications, Bank of China ve Shanghai Pudong Development Bank da yer aldığı bankaların Hong Kong kollarının ya yerel kripto para şirketlerine bankacılık hizmetleri sunmaya başladığını ya da sunmak üzere fırsatları araştırdığını söyledi.

Bu durum, birkaç yıl önce kripto para ticaretinin yasaklamasına rağmen Çin'in gelişmekte olan kripto para sektörüne olan ilgisini sürdürmeye devam ettiğini gösteriyor.

Read Entire Article