ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Sherman’dan Dikkat Çeken Kripto Para Yasağı Açıklaması

2 years ago 85

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi Brad Sherman, Los Angeles Times'a (LA Times) konuştu ve yakın vadede ABD'de kripto paraların yasaklanmasını beklemediğini belirtti.

Daha Katı Kripto Para Düzenlemesi

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Alt Komitesi'nin Yatırımcı Koruması Başkanı Brad Sherman, kripto paralar için tamamen bir yasak olmasa da da daha katı bir düzenleme istediğini söyledi. Kaliforniyalı politikacı, kripto paraları kötüye kullanan suçlulardan endişe duyduğunu da ekledi.

Sherman, geçmişte birçok kez kripto paraların terörizmi ve diğer illegal faaliyetleri kolaylaştırdığını iddia etmiş, kripto varlıkların yasaklanamsı çağrısında bulunarak kripto para endüstrisinin ABD Kongresi'ndeki en karşıt ismi haline gelmişti. Ona göre, kripto paralar vergi kaçakçılığını savunan anaşistlerden destek buluyor.

Sherman, Temmuz ayında büyük ses getiren bir açıklamada bulunarak Ripple'ın ihraç ettiği XRP'nin kayıt dışı menkul kıymet olduğunu belirttikten sonra topluluğun tepkisini çekti.

Sherman'ın dikkat çektiği gibi, ABD yönetimi ülkede kripto paralara kapsamlı bir yasak getirme konusunda çalışma yapmıyor gibi görünse de geçtiğimiz ay Tornado Cash'i yasaklayarak kripto para lobicilerini korkuttu. ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Koreli hacker'ların çaldıkları kripto paraları aklamak için defalarca kullanmasının ardından popüler kripto para karıştırıcı platformunu ulusal güvenlik için önemli bir tehdit olarak tanımlayarak yaptırım listesine aldı. Yasak, ABD yönetiminin güçlü lobicilik çalışmalarına rağmen kripto paraları yakalayabileceğini ortaya koymasından dolayı büyük paniğe neden oldu. Sherman, Tornado Cash'i özel bir endişe konusu olarak görüyordu.

Öte yandan ABD Kongresi'nde azınlıkta olsa da kripto paralara destek çıkan üyeler de bulunuyor. Kripto para dostu olduğu bilinen Cumhuriyetçi Tom Emmer, ABD Hazine Bakanlığı'ndan kripto para endüstrisi için geniş çaplı etkileri olabilecek Tornado Cash'in yaptırım listesine alınması hakkında açıklama talep etti.

Fed'in Kripto Para Yaklaşımı

Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell, 2021'in Ekim ayında kripto paraları düzenlemenin uygun olduğunu, ancak kripto paralar için tam kapsamlı bir yasağın söz konusu olmadığını belirtmişti. Bununla birlikte Powell, Mart ayında yaptığı bir konuşma sırasında kripto paraları spekülatif varlıklar olarak nitelendirdi.

Read Entire Article