ADA, AVAX, Solana ve Ethereum Analist Yorumları!

2 years ago 93

Altcoinler BTC’nin büyük çöküşünden fazlasıyla olumsuz etkilendi ve önemli destek seviyelerini kaybetti. Çarşamba günü gelecek FED açıklamaları öncesinde enflasyon verisi oldukça yukarıda açıklanmıştı. Bu durum zaten kripto paraların üzerinde baskı kurarken üzerine Celsius ve stETH gelişmeleri yaşandı. Bitcoin bu sabah uzun bir aradan sonra 21.000 doların altına düştü.

Ethereum (ETH)

ETH fiyatı önemli bir destek bölgesinden sıçradıkça dibe vurma belirtileri gösteriyor. Fiyat şu anda 1.196 dolar civarında 200 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) kilit destek seviyesinin üzerinde tutuyor. 200 haftalık SMA desteği, kısmen önceki Bitcoin ayı piyasalarında dip olarak korunuyordu. Şu anda ETH/USD, yaklaşık 4.950 dolara ulaştıktan yedi ay sonra rekor seviyesinin neredeyse %75 altında bulunuyor.

Bu büyük düzeltme, Ethereum tokenini 30'un altındaki göreceli güç (RSI) okumalarına göre "aşırı satılan" bir varlık haline getirdi. Benzer bir süreç Kasım 2018'de ETH değerinin %94'ünü kaybettiği 12 aylık bir ayı döngüsünün bitiminden önce gerçekleşmişti.

Ethereum’un somut bir dip bulma girişimi, kripto ve geleneksel finans piyasalarında gerçekleşen bir satış çılgınlığı zemininde ortaya çıkıyor. %75 fiyat düzeltmesinin merkezinde, Eylül ayı sonuna kadar faiz oranlarını 175 baz puan artırma olasılığı olan şahin bir Federal Rezerv var. Diğer bir deyişle, daha riskli varlıklar, borç verme maliyetleri arttıkça zarar görecektir.

ETH'nin fiyatı, geçici destek olarak 0.786 Fib hattını (1.057 dolar civarında) test ediyor. Bu fiyat seviyesi, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, 1.323 dolarlık en yüksek seviyeden 82 dolarlık en düşük seviyeye çekilen Fibonacci geri çekilme grafiğinin bir parçasıdır. 2018'e benzer %94'lük bir fiyat düşüşü, ETH'yi 1 Haziran fiyatından %70 düşüşle 375 dolara yakın 0,236 Fib hattına çekebilir.

Tersine, Ethereum gerçekten 200 haftalık SMA'sının yakınında dibe vurursa, en az direnç yolu 2.000 dolara doğru görünüyor. 2.000 doların üzerinde genişletilmiş bir toparlanma 3.500 dolar testinin kapılarını aralayacak. Mayıs ayı sonunda kripto paraların daha fazla düşeceği uyarısında bulunan Mike Novogratz ise Ethereum’un 1.000 dolar seviyesini kaybetmeyeceğini düşünüyor.

ADA, AVAX, Solana Yorumları

Cardano (ADA) bu ayın 29’unda Vasil Hard Fork ile akıllı sözleşme yeteneklerini güçlendirecek. Birçok analist geçtiğimiz ay boyunca ADA için çift haneli yükselişler beklediğini açıkladı. Ancak kripto paraların büyük düşüşüne gelen bu kritik yükseltme beklenen etkiyi göstermeyebilir.  Kısa vadede alıcılar fiyatı 0,5 doların üzerinde tutabilirse bu belirsizliğe rağmen 0,55 dolar gelebilir. Yarın akşam Powell tarafından yapılacak açıklamalar sonrası gelmesi muhtemel ani yükseliş sırasında bu bölge iyi bir kar fırsatı sunabilir. ADA yazı hazırlandığı sırada Bitcoin 22.000 dolar seviyelerine düştüğü için 0,47 dolardan alıcı buluyor.

Avalanche, tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse %90 daha düşük seviyede işlem görüyor. Yazı hazırlandığı sırada 16 dolardan alıcı bulan AVAX, 200 günlük hareketli ortalamanın (26,56) oldukça altında bulunuyor. RSI aşırı satış bölgesinde, kısa vadede 14,9 ve 13,74 dolar destekleri kritik öneme sahip. Dipten alım hedefleyen yatırımcılar 10,8 dolar seviyelerini işaretliyor ancak yarın akşam FED tarafından yapılacak açıklamalar sonrası fiyat 20 doları hedefleyebilir. Yaygın görüş artık piyasanın 75 bp ihtimalini fiyatladığı ve akşam gelecek açıklamalar sonrasında kısa da olsa bir toparlanma rallisi yapacağı yönünde. Elbette kripto paralarda beklentilerin gerçek olma gibi bir zorunluluğu yoktur.

Yaşadığı ağ kesintileri sebebiyle zaten kayıp yaşayan Solana (SOL), Bitcoin’in aylar sonra yeniden 21.000 doların altına düşmesiyle ciddi anlamda eridi. ATH seviyesinden %90 düşen Solana (SOL) için 21,82 dolar desteği bir dip nokta olabilir. Piyasanın görünümü pozitife döndüğünde ise ilk hedef olarak 34,59 dolar çizgisini aşmaya çalışacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article