Adobe’dan Yeni NFT Hamlesi: NFT Sanatçılığını Kolaylaştıran Entegre

2 years ago 139

Grafik ve medya yazılım şirketi olan Adobe, Behance uygulamalarına tasarımdan para kazanma özelliği ekliyor. Bunun için Adobe, Solana ile iş birliği yapıyor ve Behance uygulamasının Phantom cüzdanları ile entegresini sağlıyor. Böylece kullanıcılar, Behance hesapları ile Phantom cüzdanlarına bağlanabilecek ve Solana ağında bulunan NFT’lerin kendi profillerinde görüntülemesine olanak sağlayacak.

Solana-Adobe İş birliği

Phantom, DeFi yani merkezi olmayan finans uygulamaları ve NFT’ler için tasarlanmış Solana tabanlı önde gelen cüzdanlardan biri olarak biliniyor. Adobe’un bu entegreyi sağlayabilmesi için Solana blockchaininde bir Web3 altyapı uygulaması olan QuickNode’dan yararlanılıyor.

Ayrıca Behance uygulamasını kullanan tasarımcılar, Ethereum (ETH) blockchaininde oluşturulan NFT’leri de proaktif olarak profillerinde sergileyebiliyorlar. Ancak Behance kullanıcılarının büyük çoğunluğu, Ethereum ağında çok yüksek gas fee olması ve güç tüketiminin fazla olması kaynaklı Ethereum ağını tercih etmediklerini belirtiyor. Behance kullanıcıları, Solana’nın hem uygun ücretli hem de üst düzey performansa sahip olmasıyla öne çıktığını düşünüyor.

Bu özelliğin entegresiyle dijital içerik oluşturucuları artık Phantom cüzdanlarını kolayca Behance hesaplarına bağlayabiliyor ve SOL NFT’lerini profillerinde görüntüleyebiliyor. Phantom ekibi ise, Solana için bunun dev bir adım olduğunu ve yaratıcılığın giderek artacağını vurguluyor.

NFT Sanatçılarına Yeni Fırsat

Ekim ayında Behance sanatçıları, Phantom cüzdanlarını platforma bağlayarak ve NFT’leri profillerinde sergileyerek ilk girişimlerini gerçekleştirmişti. Bunun ardından Adobe; Opensea, Rarible, KnowOrigin ve SuperRare gibi NFT marketleriyle de anlaşmıştı. Bunlara ek olarak artık Adobe Behance kullanıcıları, SOL NFT’lerine erişim sağlayabiliyor.

Ayrıca şirket, NFT’lerin hack ve diğer güvenlik zaaflarına karşı Photosop’a yeni bir kimlik bilgisi aracı eklemeyi de planlıyor. Böylece NFT sahiplerinin platformca doğru tanınması ve hesap çalma faaliyetlerinin olmaması hedefleniyor.

Öte yandan Web3 devi QuickNode, bu entegrede en büyük rolü oynuyor. Adobe’un bu entegreyi sağlayabilmesi için Solana’nın ana ağına erişim imkanı sağlayan QuickNode, Solana ağının %50’den fazlasını besleyerek lider düğüm sağlayıcısı olduğunu gösteriyor.

Read Entire Article