Ağustos’ta Bitcoin’i Neler Bekliyor? İşte Santiment, Bloomberg ve Glassnode Raporları

2 years ago 90

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası, ikinci çeyrekte sert düzeltmelerin ardından Temmuz ayında güçlü bir şekilde toparlandı.

Bitcoin, Her İki Yöne de Gidebilir

An itibariyle 23.300 dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin, geçen ay %20 değer  kaydetti. Ağustos ayına girerken, Bitcoin'in bu noktada hangi yöne gideceği merak ediliyor. Zincir üstü veri sağlayıcı Santiment, son raporunda şunları söyledi:

 Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan krizler ve düzeltmelerin ardından Bitcoin, Temmuz ayında %18 arttı. Fiyatlar yükseldikçe ve token dolaşımı biraz azaldıkça nötr bir sinyalle Bitcoin Ağustos'ta her iki yönde de hareket edebilir.

Öte yandan Bloomberg'in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin fiyat hareketinden umutlu olduğunu ifade etti. 100 ve 200 haftalık hareketli ortalamalarına işaret eden analist, BTC'deki toparlanmanın devam edeceğini iddia etti. Uzman, tarihin en büyük boğa piyasalarından biri için riske karşı ödülün olumlu yönde ilerlediğinin altını çizdi. Öte yandan Glassnode'dan gelen veriler de borsalardaki Bitcoin miktarının sürekli düşüşte olduğunu gösteriyor. Bu satış baskısının azalacağına işaret ediyor. Borsalardaki BTC bakiyesi şu anda toplam dolaşımdaki arzın %12,6'sına ulaştı.

Analistten Nasdaq ve Bitcoin Yorumu

Fed'in faiz artırımına rağmen ABD hisse senedi piyasası Temmuz ayında güçlü bir performans sergiledi. Bazı piyasa analistleri, piyasanın buradan itibaren yükselmeye devam edeceği konusunda iyimser. Tabii ki, hisse senedi piyasası yükseldikçe, yüksek korelasyondan ötürü kripto paralar da bu çizgiyi takip edecek. Popüler analist Lark Davis'e göre, teknik veriler Nasdaq için yükselişe işaret ediyor ve bu Bitcoin için olumlu bir gelişme. Ethereum (ETH), geçen ay dip seviyesinden %60'tan fazla yükseldi. ETH'deki son ralli, bir kez daha Ethereum'un Bitcoin'i geçmesi tartışmasını ateşledi. An itibariyle itibariyle, ETH 1.700 dolar seviyelerine yakın işlem görüyor. XRP, Polygon (MATIC), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) gibi altcoin' ler geçen ay  ivme kazandı. Bitcoin'deki yükseliş devam ederse, altcoin'lerdeki ralli bu ay da devam edebilir.

Son zamanlarda bekleneni veremeyen Ethereum, nihayet 1.700 dolar seviyesini geçti. Yatırımcılar, ETH’nin kısa vadede 2.000 doları geçip geçmeyeceğini merak ediyor. CoinMarketCap kripto topluluğu,  31 Ağustos’a kadar ETH fiyatının 2.127.98 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.  Bu, %23’lük bir  artış anlamına geliyor. Ankette an itibariyle 2.685 kişi, oy kullandı. ETH fiyatının yükseleceğine yönelik nedenlerinden biri, ekosistemin Eylül ayında İş Kanıtı (PoW) algoritmasından Hisse Kanıtı’na (PoS) geçecek olması. Birleştirme güncellmesi, merakla bekleniyor.

Read Entire Article