Airdrop Müjdesi Geldi! Ethereum Çözümünden Altcoin Haberi!

2 years ago 132

Kripto para yatırımcıları kullandıkları platformlardan aldıkları airdroplarla bugüne kadar ciddi kazançlar elde etti. DYDX örneğinde kullanıcıların binlerce dolarlık tokenle sevincini dün gibi hatırlıyoruz. Kısa süre önce farklı bir blockchain projesinin kullanıcılarına token dağıtacağı müjdesi geldi.

Güncel Airdroplar

Bugünün en günden airdrop’u Layer-2 projesi olan Optimism‘den geliyor. Birden fazla airdrop turu olacak ve Optimism Collective oluşumu da DAO konseptine yeni bir bakış açısı getirmeye çalışacak. Resmi airdrop tarihi Twitter’da @optimismPBC tarafından duyurulacak. Ayrıca airdrop için herhangi bir ödeme gerekmeyecek.

Resmi duyurudan önce OP token (airdrop yapılacak kripto para) benzeri sahte kripto paraların dolaşıma girmesi olasıdır. Yatırımcıların bu noktada geçmiş tecrübelerinden ders alarak çok daha dikkatli olması gerekir.

Optimism Collective, topluluk ve projelerin yanı sıra vatandaşlar olarak tanımlanan farklı oluşumları bir grup olarak bir araya getirir. Dijital yönetişim konseptine farklı bir bakış açısı getirmeyi isteyen Optimism Foundation bu şekilde bir kurguya girişti. Token House ve Citizens House olarak tanımlanan iki oluşum tarafından yönetilecek.

Token House, protokol güncellemeleri, proje teşvikleri gibi kararlarda aktif rol alacak. İlk airdroptan token alabilen kullanıcılar bu grupta yer alacak.

Citizen House, “Geriye Dönük Ödül” adı verilen ağ gelirlerini dağıtmaktan sorumlu olacak. Soulbounds isimli bir NFT ile temsil hakları korunacak. Haziran ayı bitmeden NFT’lerin sahiplerine ulaşması bekleniyor.

Optimism Airdrop Detayları

Optimism Foundation‘ın vereceği Airdrop, Optimism ekosistemindeki projeleri erken benimseyenleri ve aktif kullanıcıları ödüllendirecek. Toplamda, 264.079 adres bu ilk airdrop’ta OP Token almaya hak kazandı. Airdropta altı grup kriter vardır. Erken benimseyenleri ve aktif proje kullanıcılarını hedefleyen Optimism kullanıcıları için iki diğerleri için dört farklı gruplandırma olacak. Her küme farklıdır, yani bir adresin birden fazla gruba dahil olması söz konusu olabilir.

Önemli miktarda OP Token ilk turda sahiplerine ulaşacak. Hakkedişinizi görmek için direkt olarak platformun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Toplam token dağılımı ise aşağıdaki tabloda detaylı açıklanmıştır.

Tahsisler ve kriterler aşağıdaki gibi ayrılır:

  • Optimism Users

Bu grup hem erken benimseyenler hem de daha yeni kullanıcılar dahil Optimism kullanan adresleri seçer, ancak Optimism birden çok kez kullanan bir gruba daralır.

Kriter: Adres, ana ağın erken aşamalarında (23 Haziran 2021’den önce) L1’den Optimism’e bağlanmalı ve 1 günden fazla süreyle Optimism’i kullanmalı. 23 Haziran 2021’den sonra ilk ve son işlemleri arasında en az 24 saat olmalıdır.

  • Repeat Optimism Users

Bu katman, Optimism ekosistemindeki uygulamaları tekrar tekrar kullanmak için geri gelen en aktif Optimism kullanıcılarını temsil eder.

Kriter: Adres bir Optimism User (kullanıcıdır) ve dört farklı hafta boyunca bir Optimism uygulamasıyla en az 1 işlem yapmıştır. Bu, ” Optimism Kullanıcıları”nın ilk %20’sini seçer.

  • Active Ethereum Participants (Aktif Ethereum Katılımcıları)

Bu kurallar, Ethereum ve Optimism’in aktif katkı, Optimism toplam davranış ve merkezi olmayan uygulamaları dünyaya ölçeklendirme değerleriyle eşleşen davranışları hedeflemeyi amaçlar.

  • DAO Seçmenleri

Merkezi olmayan sistemleri ölçeklendirmek için aktif ve bağlı yönetimin çok önemli olduğuna inanıyorlar. Bu kritere uyan adresler, yönetime katılarak aktif olarak katkıda bulunmayı seçmiştir.

Kriter: Adres, zincir üzerinde en az bir teklife veya Snapshot (zincir dışı) en az iki teklife oy vermiş olmalıdır. En az 5 oy almış en az 5 teklifi olan “aktif DAO’lar” olarak filtrelemeler yapıldı. On-Chain yönetişim sözleşmeleri şunları içeriyordu: Governor Alpha ve Bravo, Aave, Maker, Curve, Aragon, DAOHaus, DAOStack ve forkları.

  • Multi-Sig Signers (Çoklu İmza İmzalayanlar)

Multi-sig imzalayanlara daha büyük sermaye havuzları veya önemli protokol işlevleri üzerinde kontrol emanet edilir. Onlar genellikle şimdiki (ve gelecekteki) DAO liderleri ve kurucular olacak.

Kriter: Adres, en az 10 işlem gerçekleştiren bir Multi-Sig İmzadaki geçerli imzalayan olmalıdır.

  • Gitcoin Bağışçıları

Bu adresler, Optimism’in geriye dönük finansman yoluyla kamu malları için sürdürülebilir finansman kaynağı oluşturma hedefiyle de uyumludur.

Kriter: Adres, Gitcoin aracılığıyla zincir üzerinde bir bağış yapmış olmalıdır. Bu, bir eşleştirme turu sırasında olup olmadığına bakılmaksızın herhangi bir bağışı içerir.

  • Ethereum Dışında Fiyatlandırılan Kullanıcılar

Dapps’in Ethereum’daki aktif kullanıcıları, ekosistemin büyümesi için kritik öneme sahiptir. Bu adreslerin çoğu, yüksek ücretler nedeniyle diğer zincirlere köprü oluşturmaya başladı ve meraklarını ödüllendirirken Optimism onları ekosistemde tutmak istiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article