AK Parti, Cumhurbaşkanının Katılımıyla ‘Forum Metaverse’ Programı Düzenliyor! İşte Detaylar

2 years ago 110
AK Parti, Cumhurbaşkanının Katılımıyla 'Forum Metaverse' Programı Düzenliyor! İşte Detaylar

Gerçek dünyayı dijital dünya ortamında hayata geçiren ve son zamanların en popüler kavramlarından biri olan Metaverse, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan‘ın katılımıyla bugün düzenlenecek olan Ak Parti’nin “Forum Metaverse” programında ele alınacak.

Forum Metaverse, Cumhurbaşkanı’nın Katılımıyla Bugün Gerçekleştirilecek

21 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan ‘Forum Metaverse’ programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Forum Metaverse’ün Ankara’da ATO Congresium’da düzenleneceği belirtilirken programa akademisyenler, alanında uzman isimler ve çok sayıda davetli katılacak.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Forum Metaverse programı hakkında bir takım açıklamalarda bulundu ve şöyle söyledi;

AK Parti olarak alanında ilk olacak bir etkinliği düzenliyoruz. Dünyada ilk defa bir siyasi parti, bir Cumhurbaşkanının teşrifleriyle Metaverse kavramını tartışıyor olacak.

Ayrıca Ömer İleri, açıklamalarının devamında, dijital platformları sadece söylemlerini yaymak istedikleri platformlar olarak görmenin ötesinde, bu platformların siyasetinin yapılmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

Ömer İleri, ‘Forum Metaverse’ün AK Parti’nin “dijitalin siyaseti” dediği yaklaşımın bir tezahürü olduğuna işaret etti ve açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Bu platformların toplumumuza, ekonomimize, hukuk düzenimize etkisinin yanında, bu platformlarda daha etkin olmak noktasında Türkiye olarak almamız gereken tedbirler, yapmamız gereken yatırımları tartışıyor olmamız lazım. Bunların doğru adresi de tabii ki Türkiye’nin dijital altyapısını kuran parti olarak, AK Parti ön plana çıkıyor.

Metaverse’ün Toplumsal, Ekonomik, Dini ve Siyasi Boyutları Ele Alınacak

21 Mart Pazartesi günü Ak Parti’nin ev sahipliği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘Forum Metaverse’ programında, iki oturumda tamamlanacak.

İlk oturumda metaverse’ün getireceği fırsatlar, riskler ile bu alanda nelerin yapılabileceği üzerinde durulacakken ikinci oturumda ise Metaverse’ün toplumsal, ekonomik, dini ve siyasi boyutları ele alınacak.

Read Entire Article