Akın Akın Geri Dönüyor! Bitcoin’de Hangi Değer Yüzde 44 Arttı?

1 year ago 69

Bitcoin fiyatı Kasım ayında bir çok olayın etkisine maruz kaldı. Gerek FTX olayı gerekse diğer borsalarda yaşanan sıkıntılar fiyatı etkiledi. Son olarak ayın son gününde FED tarafından gelen açıklamalar fiyatı bir miktar yukarıya taşıdı. Buna rağmen zincir üzerindeki ölçümler düşüş trendinin henüz sona ermediğini gösteriyor olabilir.

Bitcoin Fiyat Mevduatları Kasım Ayında Arttı

Bitcoin fiyatı, boğaların son dakikada 17.000 dolar fiyat bölgesine doğru bir karşı trend rallisi başlatmasının ardından bir kar alma konsolidasyonu geçiriyor. Söz konusu fiyat bölgesine yakın zayıf bir düşüşün ardından, yükseliş hareketi kesinlikle iyimser bir görüş olabilir.

Yine de, aşağıya doğru başka bir hareket potansiyeli yaygınlığını koruduğu için Bitcoin'in yükseliş için çok daha fazla güç göstermesi gerekebilir. Bitcoin fiyatı şu anda 16.945 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

IntoTheBlock'un zincir üzerindeki ölçümleri, Bitcoin için uzun vadeli beklentilerin ne olabileceğine dair bazı ipuçları sağlıyor. Özellikle, borsalarda yapılan tüm para yatırma işlemlerini hesaba katan giriş hacmi göstergesi, ay içinde %44 oranında arttı.

Gösterge 18 Kasım'da borsalara teslim edilen 165.290 Bitcoin'lik bir akışla karşı karşıya kaldı. Gösterge en son 14 Eylül'de benzer bir Bitcoin girişi yaşamıştı. O tarihte, BTC 20.000 dolardan işlem görürken aktif cüzdanlara ve borsalara 281.230 Bitcoin yatırılmıştı.

Teorik olarak, giriş hacmi göstergesi piyasa duyarlılığını ölçmek ve likidite artışlarını haklı çıkarmak için kullanılır. Bununla birlikte, kripto topluluğu arasında, bir varlığın borsalara daha fazla yatırılmasının sonunda bir satışa yol açacağına dair genel bir önyargı bulunur. Bitcoin örneğinde, son iki yükseliş %20'lik bir düşüşle sonuçlandı, ancak aşağıya doğru hareketin gerçekleşmesi birkaç hafta sürdü.

Tarih Kendini Tekrarlar Mı?

Zincir üzerindeki ölçümler göz önüne alındığında, tarih tekerrür edebilir ve bu durumda Bitcoin için %20'lik bir düşüş çok uzak bir senaryo olmayabilir. Böyle bir hareket, BTC fiyatını 2020'den beri işlem görmeyen bir fiyat seviyesi olan 13.000 dolar bölgesinin üst sınırlarına yaklaştırabilir.

Bitcoin'in yılın başlarında oluşturulan makro tezinde de belirtildiği üzere, 13.880 dolar fiyat seviyesinin altına gerçekleşebilecek bir düşüş, Bitcoin'in boğa koşusu potansiyelini geçersiz kıldıktan önlenemez bir aşağı yönlü hareketi tetikleyebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article