Algorand (ALGO) Fiyat Tahmini 2025-2030! Algo Coin Geleceği!

2 years ago 87

8 yıl kripto para yatırımcıları için yeterince uzun bir süredir. Uzun vadeli yatırımcılar 5-8 yıl arasında bugüne kadar sabırlarının meyvesini aldı. Uzun vadede binlerce kat değerlenen çok sayıda altcoin bugünün kripto endüstrisini de oluşturdu. Birçok kripto şirketinin arkasında erken dönem kripto yatırımcıları bulunuyor. Borsalar, fonlar ve daha fazlasının kuruluş sermayeleri erken dönem yatırımlarından gelen kazançlarla finanse edildi.

Algorand (ALGO) Geleceği Var Mı?

Peki Algorand (ALGO) yeterince uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürebilir mi? Blockchain tabanlı uygulamaların popülerliği zaman geçtikçe artıyor. Kripto para yatırımcılarının yanında kripto kullanıcıları az olsa da bu artma eğilimindedir. Bu yazıyı okuyan yatırımcıların önemli bir kısmı herhangi bir DeFi protokolünü kullanmamış olabilir, hatta NFT alıp satmamış olanlar bile mutlaka vardır. Fakat bu değişecek, bu alandaki kullanıcı sayısı tıpkı kripto para yatırımcılarındaki yıllar boyu süren dik artışa benzer şekilde kuzeye gidecek. Tüm bu sebeplerden dolayı altyapı sağlayan kripto para girişimleri daha fazla kullanım alanı ve kullanıcıyla kendi kripto paralarının büyüdüğünü görecek.

Ethereum burada listenin başını çekiyor. Ancak diğerleri de var. Eğer 1 dolarlı seviyelerden ETH alma fırsatını yakalayamadıysanız henüz geç olmayabilir. Ethereum dışı platformlardan biri de Algorand. Algorand (ALGO), daha fazla kullanıcı ve pazarlamacı platforma akın ettikçe, büyümeye devam ediyor. Algorand, ICO'sunu 19 Haziran 2019'da 2,40 dolarda başlattı. Burada, hemen ertesi gün ALGO'nun tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,28 ulaştığını belirtmekte fayda var.

Algorand'ın mekanizması onu bu kadar güçlü yapan şeydir. Ve açık kaynaklı bir blok zinciri kullandığından, ALGO tokenlerinin geçmişi herkes tarafından görülebilir. Glitter Finance, blok zincirinde birlikte çalışabilirliği geliştirmek için yakında Algorand DeFi ekosistemini Solana ile entegre edecek. Bu, Glitter kullanıcılarının tokenlerini Algorand'dan Katman 1 blockchainine aktarabilmelerini sağlayacaktır.

Bitcoin ağına yeni bir blok eklemek yaklaşık 10 dakika sürerken, Algorand her gün 1.000.000 işlem veya saniyede yaklaşık 1.000 işlem gerçekleştirebilir. Bu nedenle, diğer ağlarla karşılaştırıldığında, önemli ölçüde daha düşük işlem ücretleri sunabilir. ALGO'nun kabulü bu yıl önemli ölçüde arttı. FIFA ve Algorand arasındaki ittifak en iyilerinden biridir. FIFA, Algorand Network'ü resmi blockchain’i olarak kullanacak.

El Salvador’a sağladıkları teknik destek ve ICON iş birliğini de unutmamak gerekiyor.

Algorand (ALGO) Fiyat Tahmini 2025-2030

ALGO Coin yazı hazırlandığı sırada 0,32 dolardan alıcı buluyor. Fiyat son 1 yılda 0,27 dolar ile 2,83 dolar arasında hareket etti. Son 3 ayda ise dip bölge olarak 0,28 dolar seviyesini 7 kez gördü ve buradan toparlanmayı başardı. 90 günlük zirvesi 0,38 dolardır. Büyük kripto para kışından etkilenmediğini söylemek yanlış olur. Peki ben uzun vadeli düşünüyorum, 3 hatta 8 yıl ALGO tutarak kazanç hedefliyorum diyen yatırımcılar başarıya ulaşır mı? Bunu ancak zaman gösterir. Ancak popüler analiz şirketlerinin, analistlerin 8 yıla kadar hedeflediği bazı seviyeler var.

Algorand (ALGO) Fiyat Tahmini 2025

Changelly'ye göre, 2025'teki en düşük ALGO fiyatı 1,61 dolar ve yıllık zirve ise 1,9 dolar olacak. Telegaon ise ALGO'nun grafiklerdeki ATH'lerine dokunan diğer kriptoların arkasında kendi başına bir ATH'ye çarpacağını tahmin ediyor. Fiyat tahminlerine göre ALGO, 2025 yılına kadar 10,34 dolara kadar çıkacak ve o yılki en düşük fiyatı 7,98 dolar olacak. Bu tahminin temelinde ise potansiyel 2025 boğası vardır. Dolaşımda toplam 10 milyar ALGO olsa bile ikinci tahmin biraz uçuk görünüyor. lgorand'ı daha ölçeklenebilir hale getirmek için, bu tokenlerin ihracı, bitiş tarihi 2030 olan on yıla yayılmıştır. ALGO'nun ihracının düzenlenmiş doğası, onu aşırı dalgalanmalara, dramatik (ve sürdürülemez) boğa koşularına ve çöküşlere karşı korumak içindir.

Yani 10 dolar hedefli 100 milyar dolarlık piyasa değeri tahmini biraz yukarıda. Mantıklı olan kabaca 3-6 dolar arasında bir hedef gibi görünüyor.

Algorand (ALGO) Fiyat Tahmini 2030

8 yıl sonrası için bileceğiniz tek şey yaşınız olabilir. Bu sebepten 8 yıl gibi çok uzun vadeli sürelere dair verilen hedeflerin %100 gerçek olmasını beklemeyin. Geçmiş fiyat performansların göre hedeflenen bu rakamlar gerçekleşmek gibi bir zorunluluğa sahip değildir.

Fakat, Algorand, yalnızca 2022'nin ilk çeyreğinde Genesis-Capital, Coinbase Ventures, Borderless Capital, ParaFi Capital, The Algorand Foundation, OKEx Blockdream Ventures ve Jump Crypto'dan yatırım aldı. İvmenin bu şekilde devam etmesiyle ALGO yatırımcılar güzel günler görebilir. Piyasa BOĞA koşusundaysa, Algorand kısa vadeli harika bir yatırımdır. Bu yeni girişimler, kripto piyasası bir bütün olarak iyi performans gösterdiğinde, tipik olarak diğer, daha iyi bilinen projelerden geniş bir farkla daha iyi performans gösterir.

2030 için net bir fiyat konuşmak güç ancak kripto para endüstrisinin 10 trilyon dolar eşiğine ulaştığı iyimserliği bizi 4-8 dolar arasında oldukça geniş bir aralığa itiyor. Fakat, 8 yıl içinde Algorand’ın tamamen çöktüğünü ve piyasadan silindiğini de görebiliriz. Terra örneği 40 milyarlık bir ekosistemin yerin dibine girmesiydi, kripto para yatırımcılarının atacakları her adımda bu örneği akıllarına getirmesi gerekir.

En mütevazi tahmini bile baz alırsak önümüzdeki yıllarda ALGO yaklaşık 5x potansiyeline sahiptir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article