Altcoin’deki Çöküşle Birlikte 3 Milyar Dolar Sıfırlandı!

2 years ago 87

Kripto risk sermayesi şirketi Hashed'ın CEO'su ve yönetici ortağı Simon Seojoon Kim, Mayıs ayı başlarındaki çöküşünün ardından Terra ekosisteminin LUNA token'ına yaptıkları yatırımdan 3 milyar dolardan fazla kayıp verdiklerini açıkladı.

3 Milyar Doların Sıfırlanışı

Çarşamba günü Bloomberg'e konuşan Kim, Hashed olarak bir dönemin popüler Blockchain projesinin ilk günlerinde 30 milyon LUNA token'ı satın aldıklarını ve bu yatırımcılarının LUNA'nın fiyatının Nisan ayı başında zirveye yapmasıyla 3.6 milyar dolara çıktığını söyledi.

Kim'in yaptığı açıklamalar Hashed'in LUNA çöküşünün ardından verdiği kaybın boyutunu ilk kez resmi olarak doğrulayışı. Mayıs ayında CoinDesk, zincir üstü (on-chain) verilere atıfta bulunarak, Hashed'in toplamda yaklaşık 50 milyon LUNA token'ı stake ettiğini ve stake edilen LUNA boyunu referans alındığında kripto risk sermayesi şirketinin kaybının 3.5 milyar doların üzerinde olduğunu bildirmişti.

Terra ekosistemi, 7 Mayıs'ta algoritmik stablecoin TerraUSD'nin (UST) fiyatının ABD doları sabitini kaybetmesiyle çökmeye başladı. UST'nin kardeş token'ı LUNA da sert şekilde düştü ve yaklaşık 80 dolardan sadece birkaç cent'e düştü. Terra'nın çöküşü birkaç gün içinde 40 milyar dolardan fazla yatırımcı servetini yok etti ve bir bütün olarak kripto para piyasalarının çökmesine neden oldu. Haziran'da 38 bin doların üzerinde başlangıç yalan en büyük kripto para, ay içinde 28 bin dolara kadar geriledi. Öte yandan LUNA çöküşü birçok kripto para şirketinin de iflas bayrağını çekmesine neden oldu.

Yeni Fon Arayışı

Hashed, LUNA'da ağır kayıplar vermesine rağmen kripto paralara olan inancını kaybetmiş değil. Kim, Bloomberg'e verdiği demeçte, şirketin aslında gelecek yılın ilk yarısında üçüncü bir fon toplama planları yaptığını söyledi. Hashed'in yeni fon için ne kadar para toplama hedefinin bulunduğu şimdilik belirsiz.

Kripto risk sermayesi şirketi, geçmişte iki girişim fonundan en az 320 milyon dolar yatırım almıştı. Kim'e göre, şirket yeni bir fon toplayabilirse Blockchain tabanlı oyun girişimlerine yatırım yapmaya odaklanacak.

Read Entire Article