Altcoin Fanatiklerine Müjde! Türkler Bu Hareketi Bekliyordu!

1 year ago 60

Türk kripto para yatırımcılarının önemli bir kısmının yükselmesini beklediği altcoinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Mayıs ayında kripto para piyasalarının yüz milyarlarca dolar kaybetmesine neden olan Terra arkasındaki enkaza Terra Classic ismini vermişti. Ancak Terra Asilerinin çabası LUNC ekosisteminin yeni Terra ağından daha iyi bir konuma yükseltiyor.

LUNC Neden Yükseliyor?

Terra Classic (LUNC) fiyatı 2022 Kasım ayından bu yana ilk kez 0,0002026 doların üzerine çıktı. Yükseliş LUNC özelinde de değildi. Çökmüş stablecoin USTC de yükseliş yaşadı hatta onun kazançları kardeş tokeninden daha büyüktü. Wu Blockchain tarafından bildirildiği üzere, topluluk USTC'yi yeniden 1 dolara sabitlemek için 11324 numaralı öneriyi kabul etti. Teklif sahibi Duncan Day, planın feshedilmiş stablecoini kod ve fikir birliği düzeyinde yeniden sabitleyeceğini iddia ediyor. Sonuç olarak, döviz kurunu değiştirmek ve arbitrajı teşvik etmek için bir prosedür geliştirilecek.

Bu önerinin kabul edilmesi acil bir teknik güncelleme doğurmayacak. Day'e göre, teklife oy vererek topluluk, teklifin yürürlüğe girmesi için elinden geleni yapacağına söz vermiş oluyor. Yazar, teklif lehine oy vermenin ne anlama geldiğini açıklarken şunları söyledi;

“Topluluk, ekipleri finanse etmek, işe katkıda bulunmak (ücretli veya ücretsiz), teklifi toplumsal fayda için değiştirmek veya diğer ilgili görevler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, yapabildikleri ölçüde Ziggy teklifini yürürlüğe koyacaktır".

USTC 1 Dolar Olur Mu?

Bu konuda iki teklif var. Biri eski Terra Rebels Quant Alex Forshaw'dan gelen ve başlangıçta daha fazla LUNC basılmasını gerektiren öneri, diğeri ise Joint L1 Task Force'ta tam zamanlı kıdemli bir geliştirici olan Tobias Andersen, nam-ı diğer Zaradar'dan gelen öneri. En son bildirildiği üzere, geliştiriciler bireysel tekliflerin unsurlarını birleştiren bir teklif üzerinde çalışıyorlardı ve Zaradar USTC'nin Terra Classic ağının rezerv para birimi olacağını iddia ediyordu.

Stablecoin yeniden sabitlenmesini savunanlar, sahiplerinin kaybedilen değeri geri kazanmasına yardımcı olmanın yanı sıra, orijinal algoritmik sabitleme mekanizmasını kullanarak LUNC yanma oranını önemli ölçüde artıracağına inanıyor. Sonuç olarak, topluluk üyeleri için her yerde değer kazanımı vaat ediyor. Ancak yine de bu ihtimalin düşük olduğunu belirtmek gerek.

LUNC yazı hazırlandığı sırada %20 artışla Bitcoin’e karşı kazanımlarını koruyordu. USTC ise %55’in üzerinde artışla 0,04 dolarda bulunuyor. İşlem hacmi ise %700’e yakın yükseldi ve 257 milyon dolara ulaştı.

Read Entire Article