Altcoin Kurucusu Hakkında İflas ve Dolandırıcılık İddiaları!

2 years ago 102

Popüler bir altcoinin kurucusu bugün bir kripto para borsası tarafından yalancılıkla suçlandı. Peki olayın detayları neler? Günlük işlem hacmi 2 milyar doları aşan CoinFLEX borsasının para çekme işlemlerini askıya aldığını son dakika bilgisi olarak paylaşmıştık. Bugün ise dakikalar önce borsa yetkilisinden önemli bir açıklama geldi.

BCH Kurucusu Hakkındaki İddialar

Bitcoin Cash hard forkunun arkasındaki isim olan Roger Ver, ağır suçlamalara maruz kaldı. CoinFLEX borsasının yetkilisi Mark Lam, Roger Ver'in CoinFLEX'e 47 Milyon USDC borcu olduğunu ve işlemleri bu sebepten durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Temerrüt bildiriminde bulunduklarını açıklayan Mark, geçtiğimiz yılların en tartışmalı isimlerinden olan Roger Ver’in yazılı sözleşmeye uymadığını söylüyor.

Açıklamanın detayları şöyle;

“Daha önce teminat tamamlama ve bu anlaşma uyarınca teminat gerekliliklerini karşılama konusunda bir sorun yaşamamıştık. Bu durumu çözmek için kendisiyle sık sık telefon görüşmelerinde bu durumu konuşuyoruz. Yine de çözmek istiyoruz. Borcun kendisine ait olduğunu inkar ediyor ve bu nedenle, evet bu durumu sizinle paylaşmak istedik. Roger Ver, ABD, Birleşik Krallık ve diğer ilgili yargı bölgelerinde önemli varlıklara sahip olduğuna inandığımız bir Avrupa Birliği vatandaşıdır”.

Tüm bunlara ek olarak Roger Ver’in yaptığı açıklamaların yalan olduğunu söyleyen Mark, onun sorumluluktan kurtulmak için bu tarz yollara başvurduğunu iddia ediyor.

CoinFLEX Para Çekme Sorunu

Borsa, daha önce de duyurduğumuz açıklamasında işlemlerin tamamen duraklatıldığını açıklamıştı. Üstelik borsanın yerel tokeni de paritelerden tamamen kaldırıldı. CoinFLEX bugün ise, yeni bir token çıkaracağını ve likidite sorununu çözmek için bununla yatırımcı çekmeye çalışacağını açıkladı. Bu token karşılığında yatırımcılar %20 yıllık kazanç verilecek. LUNA’nın hikayesine ne kadar benziyor değil mi? Özellikle kripto para lending platformları (Celsius, BlockFi ve Voyager vs) bugünlerde zor durumdayken yatırımcılardan destek beklemeleri sosyal medyada alay konusu oldu.

Kripto para yatırımcılarının iflas edebilecek daha fazla kripto şirketine karşı tedbir olarak risk skoru yüksek platformlardan varlıklarını daha güvenilir borsalara taşıması iyi olabilir. Henüz, kripto paralardaki son düşüşlerin hangi şirketi ne kadar etkilediği belli değil.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article