Altcoin Şirketi Borsadan Delist Ediliyor! Yüzde 98 Düştü!

2 years ago 94

Popüler kripto paralar son günlerde çok ağır darbeler alıyor. Olağanüstü piyasa şartlarından sağ çıkamayanlar da oluyor. Voyager (VGX) son kurban oldu. Celsius ve diğerleri gerekli likiditeyi bularak kendilerini kurtarmaya çalışırken Voyager mecburi şekilde iflas başvurusunda bulundu. Bugün akşam saatlerinde gelen haber ise herkese “beklenen oldu” dedirtti.

Voyager (VGX)

Hali hazırda hisse senedi piyasalarında da işlem gören Voyager, borsadan delist edilecek. Bugün yapılan açıklamada Toronto Borsası (TSE) şirketi delist etmek üzere incelemeye aldığını duyurdu. Zaten bir süredir borsada ciddi düşüşler yaşayan Voyager kendi tokenin piyasa değerinin altına kadar inmişti. Birçok Voyager yatırımcısı günler içinde parasının nasıl eridiğini izledi. FTX kredisi sayesinde ayakta kalması umulan şirket maalesef iflas bayrağını çekti.

Voyager’in tokeni VGX ise bugün 0,18 dolara düşerek dip yaptı. Yazı hazırlandığı sırada 0,20 dolardan alıcı bulan tokenin daha fazla düşüş yaşaması olası görünüyor. Yatırımcılar eğer LUNA benzeri bir zarar hikayesi yaşamak istemiyorsa bu varlıkla yapacağı işlemlerde temkinli olmalıdır. Peki şirketin hisse senedi piyasalarından dışlanması sonrasında kripto para borsaları VGX’i delist eder mi? Bununla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ayrıca kripto para borsaları VGX işlem çiftlerinde LUNA paritelerinde yayınladığına benzer bir uyarıyı henüz eklemediler.

Voyager'ın hissesi bugüne kadar yaklaşık %98 düştü.

Voyager (VGX) İflas

Kripto borç veren Voyager Digital, Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Şirket, kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in temerrüde düşmesi sonrasında kullanıcılarına açıklama yapmıştı. Şirket ve faaliyet gösteren yan kuruluşları, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi'nde Bölüm 11 kapsamında yeniden yapılanma için gönüllü dilekçeler sundular.

Amerika Birleşik Devletleri İflas Kanununun 11. Bölümü uyarınca açılan bir davaya sıklıkla “yeniden yapılanma” iflası denir. Bu tür bir iflas, tüm hukuk davalarını askıya alır ve şirketlerin faaliyetlerini devam ettirirken yapılandırma planları hazırlamasına olanak tanır. New Jersey merkezli Voyager, başvurusunda 100.000'den fazla alacaklısı olduğunu tahmin ediyor. Alameda Research, 75 milyon dolarlık teminatsız kredisiyle kripto kredi verenin en büyük tek alacaklısıydı. Ayrıca Voyager, 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında varlık ve aynı değerde borçlara sahip olduğunu söyledi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article