Altcoin Yatırım Rehberi: Hangisi Daha İyi?

2 years ago 103

Son 5 yıl içerisinde kripto para sektöründe yeni sayılabilecek 10.000’den fazla altcoin ortaya çıktı. Her proje başarıya ulaşamamış olsa da bazı projelerin yatırımcılarına oldukça iyi kazançlar getirdiğini söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi altcoinler, Bitcoin dışındaki kripto para birimlerini ifade ediyor. Bununla birlikte tüm dünyada yüz binlerce insan hangi altcoin’e yatırım yapacağını düşünüyor.

Biz de bugünkü makalemizde çeşitli altcoin yatırım analizleri hazırlamaya karar verdik. Listemizde 2022 yılı başta olmak üzere önümüzdeki yıllara damga vurabilecek birçok altcoin bulunuyor. Şimdi hazırsanız başlayalım ve rehberimizin tüm detaylarına hızlıca bir bakış atalım.

2022'de Satın Almak İsteyeceğiniz En İyi 8 Altcoin

Aşağıdaki listede makalemiz boyunca listeleyeceğimiz en iyi 8 altcoin’i görebilirsiniz. Özellikle altcoin yatırım tavsiyeleri olarak geniş bir portföy arayanlar için listemiz oldukça geniştir. Ancak unutmayın ki altcoinlerde kazanç ne kadar yüksek olursa, dezavantajları da o kadar artacaktır. Yatırım yaparken lütfen potansiyel risklerin farkında olun.

  1. Tamadoge – Ön Satışı Yapılan En İyi Altcoin
  2. Battle Infinity – Oyna-Kazan Konseptine Sahip Yeni Bir Altcoin
  3. Lucky Block –Oyun Odaklı Sahip En İyi Altcoin
  4. DeFi Coin – Yenilikçi DeFi Swap Dex’in Kripto Para Birimi
  5. Polkadot - Merkeziyetsiz İnternet Ağı Kurmayı Amaçlayan Harika Bir Altcoin
  6. Solana – “Ethereum Katili”
  7. Decentraland – Metaverse Gayrimenkullerini Destekleyen İyi Bir Altcoin
  8. Sandbox – Metaverse Alanına Yatırım Yapabileceğiniz En İyi Altcoin

Yatırım Yapmak İsteyeceğiniz Altcoinlere Genel Bakış

Son birkaç yıldır dijital para birimleri söz konusu olduğunda altcoin yatırım tavsiyeleri bulabilmek oldukça zor ve karmaşık olabiliyor. Ayrıca portföyünüz için en iyi altcoinleri belirlemek oldukça zor bir eylemdir. Altcoin seçimleriniz gibi bu altcoinleri satın alacağınız yerler de oldukça önem teşkil etmektedir. Kısacası seçeceğiniz altcoin'in gelecekteki hedeflerini, fiyat hareketlerini, var olan piyasa değerini ve diğer tüm detaylara hakim olmanız gerekmektedir.

Tamadoge – Ön Satışı Yapılan En Yenilikçi Altcoin

Tamadoge (TAMA) tıpkı Axie Infinity'de olduğu gibi oyna-kazan mantığına dayalı harika bir projedir. Listemizin en başında Tamadoge'i bulundurmamızın sebebi de Axie Infinity gibi büyük başarılara ulaşabileceğini düşünmemizdir. Öncelikle Tamadoge, evcil hayvanlar satın alıp onları her gün besleyerek büyütebilmenize olanak tanıyan bir oyundur. Size ait olan evcil hayvanları büyüttükten sonra ise diğer insanların Tamadoge’leri ile kendi evcil hayvanlarınızı savaştırabilirsiniz. Rekabette bir numaraya ulaşırsanız Tamadoge token ile büyük ödüller kazanmanız mümkün.

Ayrıca oyuncular kendilerine has özellikler, avantajları ve dezavantajları olan birçok evcil hayvanı Tama mağazasından Tama token karşılığında satın alabiliyorlar. Şu anda Tama 2022'nin 3.çeyreğinde ön satışa çıkarılmak için piyasaya sürüldü. Bu doğrultuda toplam 2 milyar tokenlık bir arz bulunuyor. Ek olarak bu arzın %50'si ön satış aşamasında satın alınabilir durumdadır. Ön satışın bitiş tarihi Q4 2022 olarak belirlendiği için isterseniz siz de Tamadoge web sitesine giriş yaparak hemen satın alabilir ve yatırıma başlayabilirsiniz.

Battle Infinity (IBAT) – Kripto Oyunlar Arasında Yatırım Yapabileceğiniz En İyi Altcoin

Altcoin yatırım tavsiyeleri listemizin ikinci sırasında yüksek potansiyele sahip kripto oyunu olan Battle Infinity bulunuyor. Henüz çıkış yapmamasına rağmen ön sipariş sürecindeki satışlara baktığımızda IBAT'ın popülerleştiğini görebiliyoruz. Battle Infinity P2E oyunlar ile DeFi ve NFT'leri bir araya getirmeyi hedefliyor.

Bu doğrultuda oluşturdukları IBAT Premier League oldukça dikkat çekici. IBAT Premier League merkezi olmayan, NFT tabanlı ve Metaverse ile entegre edilen bir fantezi spor oyunudur. Yani kazanmak ve başkalarıyla savaşmak için kendi ekibini oluşturmanız gerekiyor.

Ayrıca, oyuncular oyun içi avatarlarına ve metaverse arazilerine sahip olabiliyorlar. Tüm bunlar da özel bir NFT pazarı ve Metaverse dünyasının habercisi. Oyuncular isterlerse aldıkları arazilere veya oyun içi reklam panolarına reklamlar alarak pasif gelir elde edebilirler. Üstelik Battle Infinity geçtiğimiz günlerde PancakeSwap'ta listelenmesinin ardından %700'lük bir artışla piyasaya damga vurdu. Ne dersiniz, bu yatırım yapmak için iyi bir fırsat olabilir mi?

Lucky Block – 2022’de Alınabilecek En İyi Altcoinlerden

Lucky Block’un şu anda yılın en ucuz altcoinlerinden birisi olduğunu fark etmiş miydiniz? 2022 Ocak ayındaki piyasaya sürülmelerinden itibaren %3200’lük bir artışla yatırımcılarına hatırı sayılır kazançlar getirmişti. Basit bir anlatımla Lucky Block, Binance Smart Chain üzerine inşa edilmiş olan kripto para tabanlı bir loto platformudur. LBLOCK projesi adil ve şeffaf bir şekilde kripto oyunlarına odaklanmaya çalışan bir ekosisteme sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Blockchain üzerinde yapılan çekilişler manipüle edilemeyeceğinden %100 doğruluk ile düzenlenmektedir. Bildiğiniz gibi blockchainde Provably Fair teknolojisi bulunmaktadır. Sonuçlar üst düzey şifrelemeler ile korunduğu için önümüzdeki yıllarda LBLOCK’un fiyatında artış yaşanabileceğini düşünüyoruz.

DeFi Coin – Yenilikçi DeFi Swap Dex’e ait Bir Token

DeFi Coin'i altcoin yatırım tavsiyeleri için öneriyor olmamızın sebebi, yenilikçi bir borsaya ait olmasıdır. DeFi Swap lansmandan sonra merkeziyetsiz olması nedeniyle hızla popüler hale geldi. DEFC'in popülerliği ise DeFi Swap borsasında diğer kripto paralara takas yapmak için kullanılabilmesidir. Diğer bir detay DEFC sahiplerinin aynı zamanda pasif gelir elde etmektedir. Bunu da birileri DEFC satın aldığında veya sattığında aldıkları %10 vergi ile mümkün kılıyorlar. Alınan %10 verginin yarısı DEFC sahiplerine ödül olarak geri verilmektedir. Diğer yarısı da DeFi Swap'ın likidite havuzuna transfer edilmektedir.

Ve tabii ki büyüyen DeFi piyasasını da unutamayız. 2022 yılının ilk çeyreğinde 200 milyar dolarlık hacme ulaşan DeFi piyasası oldukça heyecan uyandırıyor. Tüm bunları göz önüne aldığımızda DEFC ve DeFi Swap'ın yatırımlarınız için oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz.

Polkadot – Merkeziyetsiz İnternet

Polkadot yeni bir internet yaratmaya çalışan harika bir projedir. Merkezi olmayan internet sitelerini bir araya getirerek ve onları blockchain ile bağlamayı hedefleyen bir ekosisteme sahiptir. Ek olarak Polkadot ekosisteminde kullanılan DOT adında bir altcoin bulunur.

Tüm bunlara ek olarak Polkadot bağımsız olarak çalışan ağları birbirine bağladıktan sonra güvenli bir veri akışı yapılmasını da sağlamaktadır. DOT 2017 yılında ICO olarak piyasaya sürüldü. Altcoin piyasasının düşüşü ile 2022 yılındaki fiyatında gerileme görülen DOT için alım fırsatı çanları çalıyor olabilir. Altcoin yatırım tavsiyeleri olarak DOT'u eklememizin sebebi fiyatının çok düşük olmasıdır. Uzun vadeli yatırımlarınız için Polkadot’a bir şans verebilirsiniz.

Solana – Ethereum Katili Olarak Anılan En İyi Altcoin

Solana, altyapısı ile son zamanlarda Ethereum katili olarak anılan bir kripto para birimidir. Peki Solana’ya neden Ethereum katili deniyor? Bunun sebebi Solana blockchainin ölçeklenebilirlik, hız ve transfer ücreti açısından Ethereum’dan çok daha iyi olmasıdır.

Buna verilebilecek en iyi örnek Ethereum ağında saniyede 16 işlemin yapılabiliyor olmasıdır. Solana'da ise saniyede 65.000'den fazla işlem aynı anda yapılabilmektedir. Ve tabii ki de işlem ücretlerini unutamayız. Ethereum'da yapılan her transfer ortalama 4 dolarlık bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu da haliyle günlük harcamalarda Ethereum'un kullanımını sınırlıyor. Ancak Solana'da durum böyle değildir.

Tüm detaylar Solana'yı işaret ederken yerel token olan SOL'un fiyatını tahmin edebilir misiniz? İlk piyasaya çıktığında 0,78 dolar olan satış fiyatı Eylül 2022 itibariyle 30 civarlarında dolaşmaktadır. Uzun vadeli kripto yatırımları arıyorsanız Solana’nın oldukça iyi bir tercih olduğunu düşünüyoruz.

Decentraland – Metaverse Tokeni

Metaverse coinleri ile ilgileniyor musunuz? O zaman sizleri Decentraland ile tanıştırmak istiyoruz. Kısaca Decentraland, üzerinde arsalar alabileceğiniz ve yapılar inşa edebileceğiniz bir ekosisteme sahiptir. Örnek vermek gerekirse Fashion Street Estate olarak bilinen Decentraland bölgesi tam olarak 2,4 milyon dolara satıldı. Ayrıca isteyen herkes yatırım yaparak Decentraland'da kendi arsalarını satın alarak kendi gayrimenkul projelerini hayata geçirebiliyorlar.

Tüm bunlara ek olarak Decentraland ekosisteminde kullanılması için ortaya çıkarılan MANA adında bir altcoin bulunmaktadır. MANA 2017 yılındaki çıkışında 0,011 dolar fiyatıyla işlem görmekteydi. Eylül 2022 yılı ile MANA'nın fiyatı 0,78 bandında seyretmektedir. Önümüzdeki yıllarda oldukça yüksek seviyelere çıkacağını düşündüğümüz için altcoin yatırım tavsiyeleri listemizde MANA’ya yer vermek istedik.

Sandbox – Metaverse’de Yatırım Yapılacak En İyi Proje

2022'de yapılacak en iyi altcoin yatırım tavsiyeleri listemizin sonunda Sandbox bulunuyor. Sandbox Metaverse konusunda uzmanlaşmış bir ekosisteme sahiptir. Dünyanın her yerinden farklı kişileri bir araya getirerek iletişim kurmalarını ve Sandbox ekosistemini keşfetmelerini amaçlamaktadır.

Sandbox'a katılan herkes kendi karakterini oluşturabilir ve bunları kişiselleştirebilir. Ardından kendinize oluşturduğunuz karakterler ile diğer oyuncular ile rekabet edebiliyorsunuz. Görevler ve mücadeleler tamamlandığında oyuncular Sandbox'ın para birimi olan SAND kazanmaktadır. Sandbox'ı en iyi altcoin yatırım tavsiyeleri listesine ekleten detay ise bol miktarda NFT'ye sahip olmasıdır.

Örnek vermek gerekirse kazandığınız SAND’ler ile Sandbox Metaverse’inde araziler alabilir ve kendi gayrimenkulünüzü inşa edebilirsiniz. İsterseniz inşa ettiğiniz gayrimenkulü veya diğer tüm araçları NFT şeklinde satışa çıkartabilirsiniz.

Şu anda SAND’ın fiyatı 0,90 doların biraz üzerinde yer almaktadır. Kısacası fiyat açısından yatırıma oldukça müsait olan Sandbox’ı kesinlikle portföyünüze eklemek isteyeceksiniz.

Altcoinler İyi Bir Yatırım Olabilir mi?

Dürüst olmak gerekirse altcoinler yatırım yapmak için doğru zaman ve doğru yerde olmayı gerektirmektedir. Geçmişe baktığımızda birçok altcoin'in %1000'den fazla kazandırdığına şahit olmuşuzdur. Ve Eylül 2022 itibariyle piyasada oldukça önemli düşüşler yaşanıyor. Fiyatlar yükselme aşamasına geçmeden önce birçok altcoine yatırım yapılabilir. İşte tam olarak doğru zaman da doğru yerde bulunmak bununla ilgilidir.

  • Örneğin ilk piyasaya sürüldüğünde BNB’nin fiyatı 0,11 dolar değerinde işlem görüyordu. Şu anda güncel olarak 271 dolardan işlem görmektedir.
  • Yine aynı şekilde Decentraland tokeni olan MANA da 2021 Kasım ayında %23.000’lük kar marjına ulaşmıştı.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda altcoin yatırım tavsiyeleri listemizin ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz.

Altcoinler Oldukça Ucuzdur

Piyasada bulunan birçok altcoin Bitcoin ve Ethereum’un aksine binlerce dolar değerinde değildir. Büyümesi ve popülerleşmesi mümkün olan birçok altcoin şu anda 1 doların altında listelenmektedir. Basit bir örnek vermek gerekirse şu anda LBLOCK’a 100 dolar yatırım yaptığınızda 70.000’den fazla token sahibi olursunuz.

Önümüzdeki yıllarda LBLOCK’un 1 dolara ulaştığını düşünürseniz elde edeceğiniz kazancı tahmin edebiliyor musunuz?

Çeşitlilik İçeren Bir Portföy Yaratabilirsiniz

Kendinizi neden Bitcoin veya Ethereum gibi kripto paraların arasına sıkıştırasınız ki? Altcoinler fiyatlar açısından oldukça ucuz olduğu için geniş bir portföy oluşturabilirsiniz. Kafanızda belirlediğiniz en iyi altcoinlerden bir miktar satın alarak uzun vadeli bir yatırım portföyüne sahip olabilirsiniz.

Altcoinler Nasıl Satın Alınır?

Altcoin yatırım tavsiyeleri rehberimizin sonuna gelirken şimdi bu tokenleri nasıl satın alabileceğinizi kısaca anlatmak istiyoruz. Öncelikle bu satın alma rehberi için yeni tokenlerdan olan Tamadoge’u kullanmayı düşündük. Hazırsanız başlayalım.

Adım 1: Kendinize Bir Kripto Para Cüzdanı Oluşturun

İlk olarak ön satışta bulunan Tamadoge tokeni için bir kripto cüzdanınızın olması gerekiyor. Bunun içinde en çok kullanılan MetaMask'ı sizlere tavsiye edebiliriz. MetaMask'ı ister cep telefonlarınıza isterseniz de bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Adım 2: ETH veya USDT Satın Alın

İkinci adım ise Crypto.com üzerinden ETH veya USDT satın almaktadır. Bildiğiniz gibi Crypto.com'a kaydolduktan sonra kredi veya banka kartları ile kripto para satın alabilirsiniz. ETH veya USDT aldıktan sonra hesabınızdaki bakiyeyi MetaMask'a aktarmanız gerekmektedir.

Adım 3: MetaMask ve Tamadoge Bağlantısı

MetaMask'ta kripto paranız hazırsa, sıradaki adım olarak Tamadoge internet sitesi üzerinden cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor. Bunun için Tamadoge web sitesine giriş yaptıktan sonra "Connect Wallet" yazısına tıklamalısınız. Buradaki birkaç onaylama işleminden sonra MetaMask'a yönlendirileceksiniz.

Adım 4: Tamadoge Satın Al

Şu anda minimum olarak satın alabileceğiniz Tamadoge miktarı 10.000 adet ile sınırlandırılmıştır. Miktarı belirledikten sonra cüzdanınızda hangi kripto para birimi varsa onu seçmelisiniz. Ve artık satın alabilirsiniz!

Adım 5: Tama Token Talep Etme

Satın alma işlemi bittiğine göre artık ön satışın bitmesini beklemelisiniz. Ön satış bittiğinde satın aldığınız tokenleri talep etmek için tekrardan web sitesine giriş yapmanız gerekecek. Burada "Talep" butonuna tıkladıktan sonra aldığınız tüm Tama tokenleriniz MetaMask cüzdanınıza eklenecektir.

Sonuç

Bugünkü makalemizde altcoin yatırım tavsiyeleri üzerine bir rehber hazırlamak istedik. En popüler ve yükselişe hazır olan tokenleri inceledik ve nasıl satın alabileceğinizi detaylıca aktardık. Ancak bilmeniz gerekiyor ki kripto sektöründe yatırım yapmak avantajlar kadar riskler ile de doludur. Bunu göz önünde bulundurarak listemizdeki tavsiyeler doğrultusunda ekstra bir araştırma yapmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article