Altcoin Yatırımcıları Dikkat! Analist “Yüzde 60 için Hazır Olun” Dedi ve Tarih Verdi!

2 years ago 87

Yakından takip edilen kripto para analisti Jason Pizzino, toplam piyasa değeri 2021'in sonlarında 900 milyar doların üzerindeki zirvesinden yaklaşık 200 milyar dolara düştükten sonra bile altcoin piyasalarında daha fazla düşüş olacağı uyarısında bulundu.

Altcoin'lerde Büyük Çöküş Öngörüsü

Kripto para analisti Jason Pizzino, son analiz videosunda 275 binden fazla YouTube abonesine, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve stablecoin'lerin hariç tutulduğu 221 milyar dolarlık piyasa değeri ile altcoin'lerdeki düşüşün gelecek yıla kadar devam etmesini beklediğini söyledi:

Bu, kripto paraların temel olarak büyük salınım seviyelerinden ve daha da önemlisi, altcoin piyasalarının değerine dahil olan stablecoin'leri kullanarak 550 milyar dolardan yüzde 50'sinden fazla düşüşün başladığından beri beklediğim, düşük değerli altcoin'lerin dibe vurması için aşağı yönde çok konuştuğum bir şey. Bahsettiğim şey, yaklaşık 80 ila 100 milyar dolar arasında bir noktada ve yaklaşık 180 milyar ila 200 milyar dolar arasında bir yerde, bu yüzden dip yolculuğu devam ediyor diyebilirim. Dip, çok uzakta değil ve yaklaşık 220 milyar dolardan bu bölgenin tepesine kadar ölçülü bir hamle gelecek olursa, 2018'in öncesindeki zirve noktası olan 170 milyar dolara doğru yaklaşık yüzde 23'lük bir düşüş yaşanabilir.

Analist, altcoin piyasalarının yakında yüzde 20 ila yüzde 60 oranında düşebileceğini ve çöküşün muhtemelen önümüzdeki 12 ay içerisinde herhangi bir zamanda gerçekleşmesinin olduğu üzerinde duruyor:

Yüzde 20 ila yüzde 60 arasında bir noktada, bir tür çöküş görmemiz söz konusu. Bitcoin gücünü yeniden kazanırken, tekrar kral olarak konumunu sağlamlaştırırken ve sonra uçmaya başlarken potansiyel olarak bu dip eğilim devam edecek olursa kripto paralar için bu son teslimiyet (kapitülasyon) olacaktır. Kripto paralar, daha spesifik olarak altcoin'ler, muhtemelen önümüzdeki 1 ila 12 ay içerisinde dibe vuracaklar ve ardından yollarına devam edecekler.

Ethereum'da Son Durum

15 Eylül'de başarılı bir şekilde gerçekleşen ve uzun zamandır beklenen The Merge'den beri değer kaybeden Ethereum (ETH) toparlanmaya çalışıyor. Kripto veri platformu CoinMarketCap'in verilerine göre en büyük altcoin ETH, son 30 günde yüzde 10'un üzerinde değer kaybetti. Son 24 saatte yüzde 1'e yakın değer kazanan ETH, yazım sırasında bin 342 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article