Altcoin Yorumları: AVAX, ETH ve XRP

1 year ago 58

Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) uzun zamandır kripto para piyasasının popüler kripto para birimlerinden ve oldukça yüksek sayıda yatırımcının ilgisini çekiyorlar. Piyasada yükseliş durumu devam ettikçe yatırımcıların da bu 3 altcoin ile ilgili beklentileri artıyor. Bu 3 altcoin’de son duruma bir göz atalım.

Avalanche (AVAX)

6,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 15. coin konumunda bulunana AVAX, Türk yatırımcının da büyük ilgi gösterdiği bir kripto para birimi olarak dikkat çekiyor. Son 24 saat içinde piyasa ile uyumlu bir şekilde yüzde 6 oranında geri çekilme yaşayan AVAX, yazının kaleme alındığı sırada 21 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte AVAX’ın son 1 ayda yaşamış olduğu yüzde 77 artış beklentilerin artmasına sebep oluyor.

4 saatlik grafiklere bakıldığında AVAX için direnç seviyesinin 27 bandında olduğu ve destek seviyesinin de 18,7 seviyesinde olduğu görülüyor. Analistler bu iki seviye arasında bir süre konsolidasyon yaşanabileceğini ve genel kripto para piyasası durumunun AVAX fiyatında büyük rol oynayacağını ifade ediyor.

Ethereum (ETH)

Piyasa değeri olarak bakıldığında Ethereum en büyük altcoin konumunda bulunuyor. Yazının kaleme alındığı sırada 1.635 dolardan işlem gören ETH, son 1 ay içinde yüzde 30 oranında artış kaydetti. Bununla birlikte dikkat çeken artışa rağmen ETH 4.891 dolarlık ATH seviyesinin hala yüzde 66 altında işlem görmeye devam ediyor.

2 Şubat’ta Bitcoin ile birlikte gözle görülür yükseliş kaydeden ETH, 1.714 dolara kadar yükseldi. Dolayısıyla şu anda analistlere göre 1.700 dolar seviyesi direnç olarak grafiklerde kendine yer buluyor. Bununla birlikte makro ekonomik sebepler ile ETH’da yaşanacak bir düşüşün 1.600 dolar ve ardından 1.550 doların testini beraberinde getirebileceği ifade ediliyor.

Ripple (XRP)

SEC ile arasındaki dava sebebiyle fiyatı baskılanmaya devam eden XRP, yazının kaleme alındığı sırada 0,40 dolardan işlem görüyor. Son günlerde genel kripto para piyasası ile birlikte hareket eden kripto para birimi 1 ay içinde yüzde 16 oranında artış yaşadı.

XRP’de gözle görülür bir fiyat artışının yaşanabilmesi için öncelikle SEC davasının çözülmesinin gerektiği düşünülüyor. Bununla birlikte pek çok uzman isim dava XRP lehine de aleyhine de sonuçlansa durumun fiyata pozitif etki edebileceğini dile getiriyor.

Read Entire Article