Altcoin Yorumları: AVAX, Ethereum, Bitcoin ve XRP

1 year ago 66

Kripto para piyasası 2023 yılında pozitif bir şekilde ilerlerken Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) ve Ripple’da (XRP) son durumlara ve yorumlara göz atıyoruz.

Avalanche (AVAX) ve Ethereum (ETH)

6,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 15. kripto para konumunda bulunana AVAX, yazının kaleme alındığı sırada 21,23 dolardan işlem görüyor. Piyasa ile birlikte hareket eden AVAX’ın 22,7 dolara iğne attıktan sonra bir düzeltme yaşadığı ifade ediliyor.

Yükselişlere rağmen bazı analistlere göre Avalanche fiyat analizi şu anda negatif. Boğalar dün coin'in değerini artırmaya çalışarak pozitif trendi genişletmeyi başardı, ancak fiyat artışı mütevazı oldu. Bununla birlikte AVAX, destekleri fiyatın düşmesini engelledi ve günü önceki fiyat sınırına yakın tamamladı. Analistlere göre AVAX’ın yükseliş hareketini başlatabilmesi için öncelikle bir direnç olarak görülen 22 doları kırması gerekiyor.

Bunun yanında piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum’a baktığımızda ETH’nin yazının kaleme alındığı sırada 1.655 dolardan işlem gördüğü görülüyor. 202,7 milyar dolarlık piyasa değeri bulunana ETH, son 1 ay içinde yüzde 32 oranında artış yakaladı.

Öte yandan Ethereum (ETH) Cuma günü %1,28 oranında yükseldi. Perşembe günkü %0,06'lık kazancın ardından ETH günü 1.664 dolardan kapattı. Karışık bir sabah seansının ardından ETH, bir hamle yapmadan önce öğleden sonra erken saatlerde 1.625 dolara kadar düştü. İlk Ana Destek Seviyesi olan 1.608 dolardan uzaklaşan ETH, öğleden sonra 1.677 dolara kadar yükseldi. Ancak, 1.697 dolarlık Birinci Ana Direnç Seviyesinin gerisinde kalan ETH, günü 1.664 dolardan tamamlamak üzere geri çekildi.

Bitcoin (BTC) ve Ripple (XRP)

Lider kripto para birimi son 1 ayda yaptığı yüzde 38’lik yukarı yönlü hamle ile yatırımcıların nefes almasını sağladı. Yazının kaleme alındığı sırada 23.309 dolardan işlem gören BTC, son 24 saatte nispeten sakin kaldı.

Öte yandan BTC'nin 4 Şubat'taki işlemleri, 23.461 ila 23.300 dolar arasında dar ve sınırlı bir aralıkta işlem gören fiyatıyla oldukça dalgalı görünüyor. 3 Şubat’ta yaşanan kısa bir yükseliş sonrasında Bitcoin’in bir miktar geri çekilmesi analistlere göre tedirginlik oluşturacak bir durum değil.

20,7 milyar dolarlık piyasa değeri ile tüm olaylara rağmen ilk ondaki yerini koruyan XRP yazının kaleme alındığı sırada 0,40 dolardan işlem görüyor. Son 1 ay içinde ise XRP’nin yüzde 19 oranında artış kaydettiği görülüyor.

Analizlere göre XRP fiyatı 20 günlük EMA (0,40 dolar) ile 0,42 dolar arasında sıkışıyor. Bu, bir kırılmanın yakında gelebileceğini gösteriyor olabilir. Yavaş yavaş yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, boğaların üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor. Bu da 0,42 doların üzerine çıkma olasılığını artırıyor olabilir. Bu gerçekleşirse, XRP/USDT çifti 0,51 dolara kadar yükselebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat düşer ve 20 günlük EMA'nın altına inerse, düşüş 50 günlük SMA'ya (0,37 dolar) kadar uzanabilir.

Read Entire Article