Altcoin Yorumları: Ethereum, Solana, XRP ve AVAX

2 years ago 115

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 37.700 dolara kadar gerildikten sonra bugün yeniden 39.000 dolar üzerine yükseldi. Ancak yaşanan ani düşüş altcoin’lerin de yönü hızlı bir şekilde aşağı çevirmesine sebep oldu. Peki, son 24 saat içinde Ethereum (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP) ve Avalanche’de (AVAX) neler oldu?

Ethereum ve Solana Yorum

Grafiklere bakıldığında Ethereum’da da Solana’da da Bitcoin’e benzer hamlelerin geldiğini görüyoruz. Ethereum yazının kaleme alındığı an itibari ile 2.891 dolardan işlem görürken SOL 99,3 dolardan işlem görüyor.

Ethereum dün yaşanan geri çekilmede 2.767 dolara kadar geriledi ve sonrasında toparlanmaya başladı. Dolayısıyla eğer ETH için bu seviyeler dip olursa ve 2.880 dolar üzerinde kalmayı başarabilirse yeni bir yükseliş başlatabilir. Ancak bu noktada tabii ki BTC performansının önemli olacağını unutmamak gerekiyor.

Bunun yanında piyasa değeri bakımından en büyük altıncı kripto para birimi olan Solana da son düşüşlerde 94 dolara kadar gerilemişti. Şu an için 100 dolarlık psikolojik sınırı geri almak için çabalayan SOL için de Bitcoin fiyat hareketleri oldukça önemli. Eğer piyasa stabil kalmaya devam eder ve SOL 100 doların üzerine yükselebilirse bazı önemli seviyelerin geri alındığını görebiliriz.

XRP ve AVAX Son Durum

Piyasanın en popüler kripto para birimleri olan XRP ve AVAX da piyasa ile birlikte hareket etmeye devam ediyor. XRP yazının kaleme alındığı sırada 0,64 dolardan işlem görürken AVAX, 70 dolar bandında işlem görüyor.

Bitcoin’in son düşüşü sırasında XRP 0,62 dolara kadar geriledi ve bu seviyenin şu an için dip seviye olduğu düşünülüyor. Yukarı yönde ise ilk direncin 0,72 dolar olabileceği ifade ediliyor. Ancak XRP fiyatını hem genel piyasa koşulları hem de dava süreci etkiliyor. Dolayısıyla yatırımcıların temkinli olmasında fayda var.

Buna ek olarak piyasanın en büyük 11. kripto para birimi konumunda bulunan AVAX da son geri çekilmede 67 dolara kadar geriledi ve sonrasında tüm piyasa ile bir miktar yükseldi. Analistlere göre şu anda AVAX’ın önündeki en büyük direnç 90 dolar bandı. 90 dolar öncesinde 82 dolarda bir ara direnç olabileceği ifade ediliyor.

Read Entire Article